Vandringsturer i Sarek (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska vandringsturer
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2010-03-08
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Fowelin, Hans (foto) / Gudmundsson, Anders (foto)
Dimensioner
175 x 122 x 10 mm
Vikt
225 g
SAB
Rbo,Ncciz Sarek.08
ISBN
9789186433093
Vandringsturer i Sarek (häftad)

Vandringsturer i Sarek

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2010-03-08
229
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sarek är ett högfjällsområde med stora kontraster. Här finns alpina delar med karga bergstoppar, liksom frodiga dalgångar där växter och djur trivs. Naturen är storslagen och lockar med en atmosfär av vildmark och äventyr. Området är även ett samiskt kulturlandskap. Samernas kultur och näringsverksamhet är synliga i parken, inte minst genom renskötseln. En vandring i denna vildmark ger unika naturupplevelser. Vandringsturer i Sarek är en guidebok för alla som vill utforska Sareks nationalpark. Boken innehåller information om Sareks djurliv, om vad och glaciärer och om vilken slags utrustning som behövs för en vandring i området.

Ett antal vandringsturer finns detaljerat beskrivna, allt från dagsturer till veckolånga äventyr. För den som inte vill följa i någon annans fotspår innehåller boken ett kapitel om sevärda områden och platser. Tillsammans med informationen om hur man tar sig in i Sarek, var det är lämpligt att gå och hur man väljer en bra tältplats blir det lätt att planera en helt egen tur.

Författaren Hans Fowelin har under många år vandrat i Sareks nationalpark och känner till dess smultronställen. Han har lång erfarenhet av fjällvandring och delar frikostigt med sig av sin kunskap.

Ur innehållet:

* Portar in till Sarek

* Bästa tiden för vandring i Sarek

* En vandringstur i södra Sarek

* Från Aktse till Áhkká * Topptur till Niják

* Pårte och dess omgivningar

* En dagstur till Skierffe

* Vandra genom Rapadalen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandringsturer i Sarek
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vandringsturer i Sarek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fin liten bok om Sarek
  Cecilia , 3 februari 2018

  Vandringsbeskrivningarna är inspirerande och lätta att följa. Både vadställen och tältplatsförslag finns utmärka. Boken har också generella tips för Sarekvandraren. Värd pengarna!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hans Fowelin

 • Otillgänglighetspunkten - arktiskt drama

  Hans Fowelin

  På sin semester reser Jörgen Friedman till Lapplands fjällvärld för att bland annat besöka den så kallade Otillgänglighetspunkten, den plats i Sverige som är längst bort från farbara vägar. Några dagar senare omkommer han i nationalparken Sarek. A...

 • Präststigen till Alkavare kapell och andra färdvägar i Kvikkjokksfjällen

  Hans Fowelin

  Präststigen i Kvikkjokksfjällen är en unik, sex mil lång färdväg med en flerhundraårig historia. Den slingrar sig högt uppe på kalfjället intill höga, dramatiska bergsmassiv och bjuder på vidsträckta utsikter. Detta är den enda guidebok som skrivi...