Nepal : reseguide och vandringsguide (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2012-09-14
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Persson, Mikael (foto)
Dimensioner
195 x 125 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Nobd.08,915.49604
ISBN
9789186433284

Nepal : reseguide och vandringsguide

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-09-14

Slutsåld

Mount Everest, tigerdjungel, medeltida städer och vandring i Himalaya Nepal är ett av Asiens mest spännande resmål. Nepal reseguide och vandringsguide är fullmatad med information om visum, valuta, internet, hälsa, säkerhet, hög tider och vandringsleder. Läsaren tipsas även om hotell, restauranger och sevärdheter. Guiden riktar sig både till dem som åker till Nepal som turister och till dem som åker som vandringsresenärer.

Ett särskilt kapitel behandlar byn Jyamrung och den svensk-nepalesiska föreningen Tuki Nepals sociala arbete med skola, fadderbarn, mikrokraftverk, sjukstuga, hållbar ut veckling och mycket mer. Detaljerade vandringsbeskrivningar ges för de populära lederna till Everest, Annapurna och Langtang. Boken bjuder även på tips om dagsvandringar i Kathmandudalen lik som tuffare vandringar till mer okända områden.

Boken är rikt illustrerad med färgfoton och informativa kartor som hjälper resenären att hitta rätt på vandringen. Sedan 1986 har Mikael Persson besökt Nepal vid ett 15-tal tillfällen. Han är en flitig skribent som bland annat skriver för Vagabond och TT-spektra. Mikael Perssons tidigare utgivna verk inkluderar resehandböcker om Tailand, Turkiet, Tallinn och Istanbul. Utöver detta har han dessutom skrivit två böcker om Nepal Nepal: en resehandbok (1992) och Nepal: till Himalaya-land (1998).

Ur innehållet:

* Kungliga palatset och Durbartorget i Kathmandudalen.

* Nationalparken Chitwan.

* Om vandringstillstånd och hur man får tag på dem.

* Att vänja sig vid Kathmandu.

* Livet i byarna du passerar under vandringsturerna.

* Det världsarvslistade templet Changunarayan.

* Tiger, noshörning och krokodil.

* Är jakost verkligen gott?

* Everest till Base camp och Gokyo.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nepal : reseguide och vandringsguide. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt reseguide
  Tomas Goldbach, 8 juli 2014

  Nepal var en del av min resa för 18 månader sedan och då var guiden till stor hjälp för mig. Bra bilder och kompletterande text.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Persson

 • 16th Nordic-Baltic Conference on Biomedical Engineering

  Henrik Mindedal, Mikael Persson

  This volume presents the proceedings of the joint 16th Nordic-Baltic Conference on Biomedical Engineering & Medical Physics and Medicinteknikdagarna 2014! The conference theme is Strategic Innovation. It aims at inspiring increased triple heli...