Vandringsturer i norra Roslagen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska vandringsturer
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2013-04-25
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Abrahamsson, Fredrik (foto)
Dimensioner
180 x 130 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Rbo,Ncab.08
ISBN
9789186433307
Vandringsturer i norra Roslagen (häftad)

Vandringsturer i norra Roslagen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-04-25
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I norra Roslagen erbjuder natur- och kulturlandskapet fantastiska upplevelser. Området är inte minst känt för sin vackra kust och har i långa tider varit förknippat med hav och båtliv. Men även benen kommer väl till pass om man vill utforska denna anrika region. I Vandringsturer i norra Roslagen beskrivs vandringsturer genom urskog, över klipphällar, ängar och längs spegelblanka sjöar. Vandraren får uppleva bruks miljöer, fyrplatser, sagolika skogar och jordbrukslandskap från Norrtälje i söder till Fors mark i norr. Även de pittoreska småstäderna i området har mycket att erbjuda och är väl värda ett besök. I boken finns information om 25 vandringsturer i norra Roslagen. Svårighetsgraden varierar mellan de olika turerna, den kortaste tar mindre än en halvtimme att gå och är 1,5 km lång, den längsta tar 2-3 dagar, inklusive övernattning om så önskas, och är närmare 7 mil lång.

Boken innehåller också information om möjligheter till övernattning, lek, bad, mat och dryck och hur man enklast tar sig till startpunkten. I boken finns vandringar som passar alla; från nybörjaren, barnfamiljen, till den mer vane vandraren. Varje tur ackompanjeras av en informativ karta, korta fakta och färgbilder som inspirerar till nya upptäckter och hjälper vandraren att välja en tur som passar just henne eller honom.

Författaren Fredrik Abrahamsson är lärare och undervisar i språk och samhällsorienterande ämnen i grundskolans senare år. Han är bosatt och uppvuxen i norra Roslagen och började tidigt i livet att vistas i skog och mark. Han vandrar ofta till de platser som beskrivs i boken, oavsett årstiden, ensam eller i sällskap av goda vänner.

Ur innehållet:

* Roslagsleden

* Norrtälje

* Grisslehamn

* Pappersbrukets naturstig

* Öregrund

* Staden vid havet

* Örskärs fyrplats och naturreservat

* Kusbyskogarna

* Bruksvandring i Forsmarks bruk

* Promenad i Alaska I vikingarnas fotspår på Storholmen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandringsturer i norra Roslagen
 2. +
 3. Vandra Roslagsleden : samtliga 11 etapper från Danderyd till Grisslehamn och förslag på trevliga vandringar i ledens närhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vandra Roslagsleden : samtliga 11 etapper från ... av Gunilla Isaksson-Lutteman (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vandringsturer i norra Roslagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Trevliga vandringsleder
  Anna Lena Hansson, 20 januari 2015

  Boken gör att man hittar ut till små trevliga ställen som man annars inte skulle hitta! Trevligt format, lätt att ta med.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fredrik Abrahamsson

 • Öregrund och fyrarna

  Fredrik Abrahamsson

  Följ med på en kort, men övergripande, och högst personlig resa till fyr folkets stad vid den uppländska kusten . Lär dig lite mer om stadens historia och om några av de fyrplatser som det faktiskt finns möjlighet för alla och envar att se eller b...

 • Porträtt av Öregrund: Staden vid havet

  Fredrik Abrahamsson

  Det finns mycket att berätta om Öregrund och dess omgivande skärgård. I sin nya bok Porträtt av Öregrund, Staden vid havet tar Fredrik Abrahamsson läsaren med på en resa från begynnelsen och in i framtiden. Stadens historia skildras i övergripande...

Bloggat om Vandringsturer i norra Roslagen