Åland : vandra, cykla, paddla (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2015-02-19
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Dimensioner
190 x 125 x 10 mm
Vikt
446 g
SAB
Nddz Åland
ISBN
9789186433420
Åland : vandra, cykla, paddla (häftad)

Åland : vandra, cykla, paddla

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-02-19
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Åland ligger i Finland och mitt ute i havet; så nära, så lika och ändå så annorlunda. Åland har idag knappt 29 000 invånare, har sedan 1954 egen flagga och ger ut egna frimärken. Det har självstyrelse inom Finlands gränser, är demilitariserat och enspråkigt svenskt. Möjligheterna att idka friluftsliv i form av vandring, cykling och paddling på Åland är idealiska. Hav och land och mötet mellan dessa är huvudingredienserna i naturupplevelsen. Det är lätt och billigt att färdas mellan öarna med den utomordentliga färjetrafiken. Det finns dessutom gott om övernattningsmöjligheter.

I den här guideboken beskrivs 26 vandringsturer, 11 cykelturer och 27 paddlingsturer. För varje tur beskrivs hur du tar dig till startpunkten, hur du hittar runt och vad du kan uppleva. Turerna beskrivs med text, kartor och foton. Guideboken innehåller också avsnitt om Ålands historia, natur, kulturella evenemang, museer och mycket annat. Ett särskilt avsnitt listar alla boenden du kan finna på Åland, inklusive den åländska skärgården.

Olle Persson är kulturgeograf och uppväxt i Stockholm. Natur och friluftsliv har sedan barndomen varit ett naturligt och självklart intresse. Han har tidigare skrivit flera guideböcker om vandring, paddling och cykling.

Ur innehållet:

* På halvdagsturer på cykel kring Mariehamn, Ålands huvudstad, kan du besöka gamla ryska befästningar, titta in i ett förstklassigt konstmuseum och komma ut i den närbelägna skärgården.

* I och kring Mariehamn kan du göra vandringar längs havet, promenera på blomstrande ängsmarker och kanske finna en egen badklippa att rasta vid.

* Från Mariehamn kan du pröva på att paddla kajak och göra en kort tur ut till den gamla lotsplatsen Kobba Klintar vid inloppet till Mariehamn. Du kan också göra en längre tur till L:a Båtskär längst i ut i Mariehamns skärgård med öppet hav i söder och ett intensivt fågelliv.

* Den åländska skärgården fyller ut det som kallas Skärgårdshavet med tusentals öar. Här finns mängder av fina och spännande paddlingsturer med kajak att göra, till exempel kring det ensligt belägna Kökar längst i söder, från Sandösund i norra delen eller kring Brändö längst österut nära finska fastlandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Åland : vandra, cykla, paddla
 2. +
 3. Åland gästhamnar, NY TREDJE UPPLAGA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åland gästhamnar, NY TREDJE UPPLAGA av Anders Hellberg, Peter Bergström, Kerstin Benckert, Ben Johans (spiral).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Åland : vandra, cykla, paddla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tillverkningsfel
  Kjell Nyberg, 20 mars 2017

  Mycket trevlig och användbar. Bara synd att bokens omslag sitter upp och ner och bak- och fram. Eftersom boken är så bra behåller jag den ändå

 2. En rolig och praktisk nyhet!
  Sonny (Stockholm), 11 mars 2015

  En rolig och praktisk nyhet för oss som åker till Åland för att rensa själen! Mycken god fakta om möjliga vandringar, cykel- och paddlingsturer. Precis vad vi behöver!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Åland : vandra, cykla, paddla