S:t Olavsleden : pilgrimsfärd från hav till hav, en guide (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2018-11-12
Upplaga
3
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Söderlund, Staffan (foto)
Dimensioner
190 x 125 x 16 mm
Vikt
358 g
SAB
Nb.07,Rbo
ISBN
9789186433659
S:t Olavsleden : pilgrimsfärd från hav till hav, en guide (häftad)

S:t Olavsleden : pilgrimsfärd från hav till hav, en guide

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-11-12
219
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken är en utförlig guide för dig som vill vandra eller cykla längs S:t Olavsleden där pilgrimer gått på sin väg mot Nidaros under tusen år. Den svensknorska leden startar i Selånger utanför Sundsvall. Här påbörjade Olav Haraldsson sin långa vandring mot Norge år 1030 för att ta tillbaka kungatronen. Men färden tog slut i Stiklestad där Olav blev dödad i ett fältslag och hans kropp flyttades till Nidaros, dagens Trondheim.

Att vandra eller cykla längs S:t Olavsleden är ett fantastiskt sätt att upptäcka Sverige och Norge. Leden är uppdelad i 30 etapper så du kan välja att upptäcka delsträckor eller satsa stort och färdas hela vägen från Selånger till Trondheim. Vandra längs Kärleksstigen i Ljungans dalgång, släck törsten med kallt vatten från S:t Olavskällan i Pilgrimstad och njut av Ristafallets friska vattenkaskader längs Indalsälven. Du passerar fjällbyar och färdas i renbetesland via Medstugan som förr var en själastuga för pilgrimer. Gränsen till Norge passeras på en gammal väg i vacker fjällbjörkskog och landskapet blir mer dramatiskt med storslagna vyer. I Stiklestad känner man historiens vingslag. Stenkyrkan byggdes på platsen där Olav dog och vid altaret står den spännande mirakelstenen.

Färden fortsätter i ett härligt varierande landskap med vackra ängar, djupa skogar, branta berg och glittrande sjöar. Nidarosdomen i Trondheim är slutpunkten för den långa resan och kanske har pilgrimssjälen kommit till ro efter många dagars naturupplevelser och kontemplation. Boken ger utförlig information om kultur- och naturupplevelser längs de olika delsträckorna. Kartor och detaljerade vägbeskrivningar gör det lätt att hitta och att planera turen. I boken får du även tips om upplevelser i närheten av S:t Olavsleden. Detta är den tredje, uppdaterade utgåvan.

De vandrande biologerna, Staffan Söderlund och Marie Sjöström, har tidigare skrivit en lång rad böcker om vandring i olika delar av Sverige, bland annat Vandringsturer i Höga Kusten (2014), Jämtlandsfjäll - dagsturer från Sylarna, Storulvån och Blåhammaren (2015), Öland och Blå Jungfrun - vandringsturer och utflykter (2015), Funäsfjällen, Helags och Ljungdalen - vandringsturer och utflykter (2017) samt Nationalparker i södra Sverige - vandringsturer och utflykter (2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. S:t Olavsleden : pilgrimsfärd från hav till hav, en guide
  2. +
  3. Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer och utflykter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer... av Staffan Söderlund, Marie Sjöström (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av S:t Olavsleden : pilgrimsfärd från hav till hav, en guide. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra guide till Olavsleden
    Sten J, 22 maj 2019

    Har vandrat Olavsleden och hade mycket användning av guideboken. Bra information längs vägen, både om kukltur och natur och fina bilder.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om S:t Olavsleden : pilgrimsfärd från hav ti...