Uteliv med kniven (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
93
Utgivningsdatum
2019-11-20
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Eronson, Benny (red.)
Dimensioner
234 x 215 x 13 mm
Vikt
493 g
SAB
Rbo
ISBN
9789186433734
Uteliv med kniven (inbunden)

Uteliv med kniven

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2019-11-20
259
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kniven är utan tvekan det viktigaste verktyget för utelivet. Med en rejäl kniv kan du göra nästan allt du behöver vid utevistelsen.

I den här boken får du lära dig hur du använder en kniv på ett säkert sätt och du får också många tips om vad kan göra och hur, bland annat; hur du fäller ett litet träd, vad du behöver göra för att klyva ett torrt eller fruset träd, hur du klyver ved med en kniv, hur du tillverkar en späntsticka och vad den är bra till, hur du tänder eld med eldstål och kniv och hur du filéar en fisk du har fångat. Du får också lite tips om hur du kan göra när du ska lära barn hur man använder en kniv.

Att rengöra kniven efter användning och att bryna och vårda den så att den håller sig vass länge är också mycket viktigt. Även det beskrivs i detalj. Boken innehåller också lite knivhistoria där du får veta mer om hur det skärande verktyget har utvecklats över tid och blivit till en kniv.

Lars Fält är en erkänd, internationell auktoritet inom uteliv, med ett antal framgångsrika titlar publicerade. I den här boken får du ta del av all den praktiska kunskap Lars Fält har samlat på sig i sin verksamhet just när det gäller användning av kniv i utelivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uteliv med kniven
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uteliv med kniven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mer reklamblad än bok
  Daniel D (Linköping), 30 maj 2020

  Boken påminner mer om en reklamfolder man får med vissa köp än en riktig bok.

  Innehållet kretsar helt runt knivmakaren Casström.
  Inte för att jag tror det är dåliga knivar, men med en titel som "Uteliv med kniven" tänkte åtminstone jag att innehållet skulle handla om olika typer av knivar, vad som är viktigt att tänka på och hur man säkert använder knivar i olika vildmarkssituationer.
  Det är inte vad det här är.

  Kort sammanfattning av boken:
  Lars Fält är erkänt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Fält