Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2021-05-19
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Söderlund, Staffan (foto)
Dimensioner
191 x 127 x 26 mm
Vikt
546 g
SAB
Nca
ISBN
9789186433796

Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-05-19
309
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NATIONALPARKER I MELLERSTA SVERIGE vandringsturer och utflykter är den perfekta guideboken för dig som vill upptäcka våra fantastiska nationalparker till fots.

Vackra forsar och dramatiska vattenfall, höga kustberg och djupa raviner, mossiga skogar, magiska tjärnar och spännande öar nationalparkerna i mellersta Sverige bjuder på en härlig variation av vandring och naturupplevelser.

I Fulufjällets nationalpark finns ett av Sveriges högsta vattenfall och i Skuleskogen kan du promenera genom en mycket häftig bergsskreva Njupeskär och Slåttdalsskrevan är några av de mest storslagna platserna vårt land kan uppvisa.

I Tresticklan vandrar du på hällmarksryggar intill långsträckta sjöar vid gränsen mot Norge. De blomsterrika och promenadvänliga nationalparkerna Garphyttan och Ängsö bjuder på ljuvliga ängar med vackra orkidéer. Töfsingdalen, å andra sidan, är en av Sveriges mest otillgängliga nationalparker, men en topptur till Hovden ger en oförglömlig känsla av genuin vildmark.

Sonfjället bjuder på karg skönhet med utsiktstoppar och björnrika barrskogar. I Tyresta och Hamra vandrar du i urskogar med tallar som föddes för 400 år sedan och i Färnebofjärdens nationalpark går du på spänger över myrar i sällskap med ropande tranor. Här kan du blicka ut över milsvida fjärdar, unika älvängar och hundratals små öar där fiskgjuse och havsörn sveper över vattnen.

Boken ger utförlig information om ett 60-tal vandringsturer och utflykter, från lätta familjepromenader till rejäla dagsturer. Detaljerade kartor och en översikt över vandringsturerna med längd och svårighetsgrader, gör det lätt att hitta och att planera turen. I boken får du även tips om fler utflyktsmål i närheten av nationalparkerna.

De vandrande biologerna, Staffan Söderlund och Marie Sjöström, är författare, fotografer och naturguider. De har hittills skrivit ett tiotal guideböcker om natur och vandring i Sverige. De senaste är: Funäsjjällen, Helags och Ljungdalen vandringsturer och utflykter (2017), Nationalparker i södra Sverige (2018), och Höga Kusten vandringsturer och utflykter (2020).

Ur innehållet:

* Njupeskärsslingan 93 meter vattenfall och mäktig kanjon.
* Sonfjället runt spännande Sododalen och storslagna vyer.
* Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget Höga kustens vackraste tur.
* Norrudden på Ängsö njut av Adam och Eva i maj.
* Bråtaneslingan vildmark vid Tresticklan.
* Ängsstigen orkidérika blomsterängar i Garphyttan.
* Kungsslingan Dalälvens otämjda forsar och ståtliga ekar.
* Urskogsstigen i Tyresta mäktiga tallar och spillkråka.
* Hamraleden vandring längs Svartån.
* Topptur till Hovden Töfsingdalens pärla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter
 2. +
 3. Upptäck Öland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upptäck Öland av Jonas Henningsson (häftad).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra guidebok
  Suddan, 10 april 2023

  Boken ger en tydlig bild av vilka nationalparker det finns i mellersta Sverige, har riktigt bra kartor och historia, foton samt beskrivningar på vandringsleder till varje nationalpark. Vi har använt den första boken om södra Sverige och ser mycket fram emot bok 3 om nationalparker i norra Sverige.

 2. Mycket bra guide!
  Lisbet, 1 november 2021

  Boken täcker mellersta Sveriges alla nationalparker med alla vandringsturer man kan göra. Jättebra färdbeskrivningar med naturinformation också, författarparet är biologer. Och fina foton!
  Boken rekommenderas starkt, och dessutom har de gett ut ännu en bok med nationalparker i södra Sverige som är lika bra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna