Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2021-05-19
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Söderlund, Staffan (foto)
Dimensioner
191 x 127 x 26 mm
Vikt
546 g
SAB
Nca
ISBN
9789186433796
Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter (häftad)

Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter

Häftad Svenska, 2021-05-19
279
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
NATIONALPARKER I MELLERSTA SVERIGE vandringsturer och utflykter är den perfekta guideboken för dig som vill upptäcka våra fantastiska nationalparker till fots.

Vackra forsar och dramatiska vattenfall, höga kustberg och djupa raviner, mossiga skogar, magiska tjärnar och spännande öar nationalparkerna i mellersta Sverige bjuder på en härlig variation av vandring och naturupplevelser.

I Fulufjällets nationalpark finns ett av Sveriges högsta vattenfall och i Skuleskogen kan du promenera genom en mycket häftig bergsskreva Njupeskär och Slåttdalsskrevan är några av de mest storslagna platserna vårt land kan uppvisa.

I Tresticklan vandrar du på hällmarksryggar intill långsträckta sjöar vid gränsen mot Norge. De blomsterrika och promenadvänliga nationalparkerna Garphyttan och Ängsö bjuder på ljuvliga ängar med vackra orkidéer. Töfsingdalen, å andra sidan, är en av Sveriges mest otillgängliga nationalparker, men en topptur till Hovden ger en oförglömlig känsla av genuin vildmark.

Sonfjället bjuder på karg skönhet med utsiktstoppar och björnrika barrskogar. I Tyresta och Hamra vandrar du i urskogar med tallar som föddes för 400 år sedan och i Färnebofjärdens nationalpark går du på spänger över myrar i sällskap med ropande tranor. Här kan du blicka ut över milsvida fjärdar, unika älvängar och hundratals små öar där fiskgjuse och havsörn sveper över vattnen.

Boken ger utförlig information om ett 60-tal vandringsturer och utflykter, från lätta familjepromenader till rejäla dagsturer. Detaljerade kartor och en översikt över vandringsturerna med längd och svårighetsgrader, gör det lätt att hitta och att planera turen. I boken får du även tips om fler utflyktsmål i närheten av nationalparkerna.

De vandrande biologerna, Staffan Söderlund och Marie Sjöström, är författare, fotografer och naturguider. De har hittills skrivit ett tiotal guideböcker om natur och vandring i Sverige. De senaste är: Funäsjjällen, Helags och Ljungdalen vandringsturer och utflykter (2017), Nationalparker i södra Sverige (2018), och Höga Kusten vandringsturer och utflykter (2020).

Ur innehållet:

* Njupeskärsslingan 93 meter vattenfall och mäktig kanjon.
* Sonfjället runt spännande Sododalen och storslagna vyer.
* Slåttdalsskrevan och Slåttdalsberget Höga kustens vackraste tur.
* Norrudden på Ängsö njut av Adam och Eva i maj.
* Bråtaneslingan vildmark vid Tresticklan.
* Ängsstigen orkidérika blomsterängar i Garphyttan.
* Kungsslingan Dalälvens otämjda forsar och ståtliga ekar.
* Urskogsstigen i Tyresta mäktiga tallar och spillkråka.
* Hamraleden vandring längs Svartån.
* Topptur till Hovden Töfsingdalens pärla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nationalparker i mellersta Sverige : Vandringsturer och utflykter
  2. +
  3. Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer och utflykter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationalparker i södra Sverige : vandringsturer... av Staffan Söderlund, Marie Sjöström (häftad).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna