Uteliv och överlevnad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2021-04-13
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Eronson, Benny (foto) / Weslien, Bo (foto) / Fries, Gösta (foto) / Witt, Henrik (foto) / Ramhöj, Jens (foto) / Waernberg, Jan (foto) / Ranta, Joppe (foto) / Haglund, Sven-Åke (foto)
Dimensioner
235 x 176 x 18 mm
Vikt
562 g
SAB
Rbo
ISBN
9789186433819

Uteliv och överlevnad

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-04-13
307
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Överlevnad är en särskild aspekt på friluftslivet, något som blir mer aktuellt för varje år som går, eftersom vi kommer allt längre bort från naturen, även vi som är intresserade.

Vad gör man om det värsta skulle hända? Hur hittar man tillbaka om man går vilse och hur klarar man sig flera dagar ute i fält utan kontakt med omvärlden om det skulle behövas? Detta och mycket mer får man lära sig i den här boken. Boken innehåller mängder med praktiska kunskaper för överlevnad - hur man placerar och bygger bivacker och annat skydd, hur man gör upp eld, ser till att vattnet blir drickbart, hur man skaffar föda och tillagar den och hur man kan ta tillvara vissa ätliga växter.

En viktig del i boken är också hur vi kan lära oss överlevnad av naturfolken och vilka erfarenheter historien har ett erbjuda. I ett kapitel får vi dessutom veta mer om hur överlevnadsutbildningen startade i Sverige och hur den nu bedrivs.

Lars Fält är en erkänd, internationell auktoritet inom området och var dessutom den som startade Försvarets Överlevnadsskola i Sverige, och var sedan chef för verksamheten under många år. Han har skrivit flera böcker om uteliv och överlevnad, först inom det militära och sedan även för alla oss andra. Han är utgiven både på svenska och engelska.

Ur innehållet:
* Människans förutsättningar för överlevnad
* Erfarenheter från överlevnadssituationer
* Kläder för överlevnad
* Vad vi kan lära av naturfolken
* Överlevnadsutbildning
* Överlevnadsteknik
* Naturen som vägvisare
* Bivack och andra skydd
* Att göra upp eld
* Att skaffa mat och tillaga den
* Improvisation för överlevnad
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uteliv och överlevnad
  2. +
  3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Fält