Fallen heder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2004-08-01
Förlag
Axplock
Dimensioner
1 x 1 x 1 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789186436971
Fallen heder (häftad)

Fallen heder

Häftad Svenska, 2004-08-01
151
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Våldsamma poliser, interna blodiga uppgörelser på kriminalvårdsanstalter, fångar på rymmen, människohandel, sexslaveri, illegala invandrare och korrupta migrationsverks-tjänstemän, mitt uppe i den högsta karriären. Många aktuella teman tas upp och behandlas på ett övertygande och spännande sätt i Björn Perssons debutroman, thrillern Fallen heder. Den är utgiven på Axplocks förlag och har ett högt tempo, med många och oväntade vändpunkter.

Persson, tidigare föreståndare för Gröna Konsum i Trosa, väver en spännande intrig kring problemen. Boken ger läsaren åtskilliga inblickar i många sinsemellan synnerligen olikartade och oväntade miljöer och presenterar ett trovärdigt Sverige, dock fjärran från såväl trygghet och vardagslunk som förutsägbart hantverk utfört av schablonartade 'boksnutar'. Fallen heder är en mycket säker debut som tar nya och nästan halsbrytande grepp inom en ofta trött genre.

I Fallen heder köps och säljs människor för pengar, din fiende kan lika snabbt som oväntat bli din räddare, och tvärtom, och döden lurar ständigt runt hörnet. Och mitt i allt ställs dessutom många avgörande frågor om moral: Vem låter sig mutas? Kan människor köpas? Vem bär den största skulden? Den som mördar i gott syfte eller den som tar det sista från en människa, nämligen rätten att själv bestämma vem man skall älska? Temat är just det: Fallen heder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fallen heder
  2. +
  3. Reflexer i en spegel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Reflexer i en spegel av Björn Persson (häftad).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Persson

Övrig information

En man i sina bästa år vid namn Per Olsson står på bryggan vid sitt sommarparadis. Han är nöjd med sitt liv som högt uppsatt tjänsteman på Migrationsverket. Mannen har dock en svag punkt. Efter sin skilsmässa, där föredetta makan fått vårdnaden om barnen, gör de månadsvisa utbetalningarna av underhåll stora hål i hans ekonomi.Tills en dag då ett erbjudande kommer ...

Kan en människa med hög moral falla för frestelsen och låta sig mutas?
Kan en hård kudde bytas mot en bunt sedlar för att bättra på sömnen?
Finns möjlighet att köpa människor, oavsett samhällsklass?

Vem bär största skulden: Den som mördar i gott syfte eller den som tar det sista från en människa, nämligen rätten att själv bestämma över vem man skall älska?

En sak har dock alla dessa människor gemensamt: En fallen heder.