Flykt och förvandling : Nelly Sachs, författare, Berlin/Stockholm : en bildbiografi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2010-09-21
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Översättare
Margaretha Holmqvist
Dimensioner
255 x 205 x 31 mm
Vikt
1020 g
SAB
Gfz Sachs, Nelly
ISBN
9789186437138
Flykt och förvandling : Nelly Sachs, författare, Berlin/Stockholm : en bildbiografi (häftad)

Flykt och förvandling : Nelly Sachs, författare, Berlin/Stockholm : en bildbiografi

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2010-09-21
238
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I maj 1940 flydde den fyrtionioåriga poeten Nelly Sachs med ett av de sista passagerarflygplanen från Berlin. Bakom henne låg ett liv som hotades efter nazisternas maktövertagande 1933. Framför henne låg trettio år i exil, samt den viktiga delen av ett litterärt verk som skulle belönas med nobelpriset i litteratur 1966.

Nu presenteras hennes liv och verk med en bildbiografi som innehåller en stor mängd tidigare opublicerade bilder och dokument. En cd-skiva med ljudinspelningar medföljer. Aris Fioretos bildbiografi visar under vilka förutsättningar som Nelly Sachs författarskap utvecklades: i åminnelse av en förlorad värld, i kontakten med en ny men främmande kultur - kort sagt, i kris- och brytningstid. Med hjälp av ett rikt material bestämmer han koordinaterna för Sachs »osynliga universum«. Såväl de många hittills okända manuskripten, fotona, ljud- och filminspelningarna, som inblickar i viktiga vänskaper med Paul Celan och Gunnar Ekelöf, Margaretha Holmqvist och Rosi Wosk bidrar till att teckna porträttet av en av 1900-talets viktigaste poeter.

Boken utkommer den 2 oktober, i samband med en utställning om Nelly Sachs på Judiska Teatern i Stockholm. Kurator: Aris Fioretos.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flykt och förvandling : Nelly Sachs, författare, Berlin/Stockholm : en bildbiografi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Biografi + historia + poesi
    Linn (Gotland), 22 april 2014

    Det här är ett historiskt dokument om Nelly Sachs, hennes liv och konstnärskap. Samtidigt är det också ett viktigt tidsdokument om hur en människa påverkas av 1900-talets historiska, politiska skeenden, och mer specifikt av nazismen i 1930- och 1940-talens Tyskland. Det handlar om flykt och främlingskap, sorg och förtvivlan, men också om innerlig vänskap, kärlek och framtidstro. Nelly Sachs var en mångbottnad och fascinerande person med djupa och starka känslor. Läs om henne!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Aris Fioretos