Den sista önskningen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Sagan om häxkarlen (del 1)
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2011-01-21
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Översättare
Tomas Håkansson
Originaltitel
Ostatnie Zyczenie
Medarbetare
Sundström, Joakim (red.) / Wallin, Ola (form)
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
195 g
SAB
Hce
ISBN
9789186437367
Den sista önskningen (pocket)

Den sista önskningen

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2011-01-21
45
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Geralt från Rivia är en häxkarl, en underkunnig magiker - och en skoningslös demondödare. Mot betalning utplånar han vampyrer, drakar och alla slags väsen som härjar ute i världen. Men inte alla vanskapta varelser är onda och inte alla vackra jungfrur goda. När Geralt en dag befriar en luftande tackar denne med en besvärjelse, häxkarlen förälskar sig besinningslöst i den sköna trollpackan Yennefer, samtidigt som hans bäste vän, trubaduren Riddarsporre, skadas allvarligt och behöver hjälp...

- »Sagan om häxkarlen« är en serie om sju fristående böcker. År 2009 tilldelades Sapkowski det prestigefulla David Gemmell Legend Award. Ur prismotiveringen: »Vinnaren är redan en enorm stjärna i Europa och förhoppningsvis kommer priset att ge många fler läsare möjligheten att upptäcka hans böcker«

Sapkowski - lägg namnet på minnet - är en av världens främsta fantasyförfattare, men hos oss, tills nu, mer känd för datorspelen som bygger på hans böcker. Han lägger ner mycket arbete på research och de fantastiska elementen bygger ofta på medeltida föreställningar om andeväsen, häxor och monster.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Den sista önskningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok!
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  Fick den rekommenderad av en vän. Började lästa och tänkte, det är en okej actionfantasy. När jag läst halva insåg jag att det fanns något under ytan. När jag läst ut den älskade jag den, de många lager av teman som den har, att huvudpersonen, häxmästaren, är mer komplicerad och kanske mer moralisk än en kan tro vid en första anblick. Sapkowski är en riktigt bra historieberättare.

 2. Bra present
  Anders , 27 juli 2015

  Boken var en present till barnbarnet, 23 år, som inte läser särskilt mycket böcker. Han slukade boken på ett par dagar. Det är ett gott betyg. Det bidrog säkert att Sapkowskis berättelser också finns som dataspel och att det för närvarande pratas en hel del om böckerna. Nästan en liten hype.

 3. Mycket välskriven
  Marcos, 10 maj 2014

  Sapkowski lyckas väva samman gamla traditionella sagor med annorlunda twister som är hans egna versioner av vad som "egentligen hände". Detta blir till riktigt intressanta fantasyhistorier. Rekommenderas, liksom de spel som skapats baserat på dessa berättelser.

 4. Fängslande från början till slut. Gillar hur boken...
  Simon, 1 december 2013

  Fängslande från början till slut. Gillar hur boken bygger på korta berättelser som knyts ihop på ett snyggt sätt. Karaktärerna känns äkta och levande. Gillar du fantasy, men vill ha en värld där allt inte är svart och vitt, då är det här rätt bok för dig. Rolig är den också.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Andrzej Sapkowski

Bloggat om Den sista önskningen