Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om den femte konfluxen (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
654
Utgivningsdatum
2011-09-27
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Medarbetare
Wallin, Ola (form) / Liljemärker, Håkan (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
Dimensioner
240 x 150 x 60 mm
Vikt
1260 g
SAB
Hc
ISBN
9789186437534
Slaktare små (inbunden)

Slaktare små

(13 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-09-27
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Trakoriens statskassa sinar sedan landet förlorat svavelkolonin på Marjura. Spioner rapporterar att grannländerna samlar sig till angrepp på det försvagade riket, där spänningarna mellan kejsarsidan och handelsorden Nya Sfären ständigt trappas upp. Praanz da Kaelve, som nu befordrats till general, vill leda en kampanj för att återerövra Marjura från de vandöda crurerna, men hindras av självaste kejsarinnan.

Efter hundra års frånvaro återvänder trollkarlen Shagul till Trakorien, där han köper sin gamle mästares palats i den förfallna staden Fontra Cilor och installerar sig som rådgivare åt en marionettfurste. Han lyckas ta kontrollen över mördarsekten RhabdoRana, med vars hjälp han vill se till att den femte konfluxen förblir hans egen hemlighet.
I städernas gränder sjunger barnen visan »Slaktare små«, men bara ett fåtal är medvetna om ordens dolda innebörd.

»Erik Granström skriver storslagen fantastik med humor och enastående filosofiskt
djup. Jag imponeras oupphörligt av böckernas konceptuella nivå och idérikedom.«
- Ola Wikander

»Slaktare små« är den andra av fyra delar i berättelsen om »den femte konfluxen«. Den första boken, »Svavelvinter«, utkom 2004 och betraktas av många som en av de bästa fantasyromaner som någonsin skrivits på svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Slaktare små. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven fantasyroman av svensk författare
  bonadea, 28 juni 2018

  Slaktare små är en välskriven fantasy romam av en svensk författare. Det är ingen lättläst bok och kräver aktiv läsning för att inte tappas bort bland alla krångliga namn på karaktärerna och platserna.
  Det märks tydligt att boken har tagit tid att skrivas och skiljer sig från mängden av dessa lättlästa moderna fantasyromaner som kommer ut, Slaktare små är en historia i Tolkens anda.
  Detta är fortsättningen på Svavelvinter andra delen av krönikan om den femte konfluxen.

 2. Fem plus
  Youruiner, 30 juli 2015

  Har läst relativt mycket fantasy men har aldrig tidigare läst något med ett språk som kommer i närheten av Erik Granströms. Rekommenderas för alla som vill ha något välskrivet och riktigt genomtänkt. Även ni som gillar historiska romaner kommer kunna uppskatta dessa böcker.

 3. Vidunderligt mästerverk
  Patrik Centerwall, 3 december 2012

  Något märkligt hände när jag läste Slaktare Små. Jag upplevde en stolthet som jag aldrig tidigare känt, en stolthet över det faktum att denna mästerliga bok var skriven på mitt modersmål. Jag tror aldrig jag har känt så tidigare, och jag betvivlar att jag kommer att göra det igen, i alla fall inte förrän nästa del i Granströms krönika om den femte konfluxen är färdig och jag får det stora nöjet att läsa den.
  Slaktare Små är märklig, underfundig, rolig, spännande och framförallt välskrive... Läs hela recensionen

 4. Värd att vänta på
  Martinus, 15 november 2011

  Det tog sju år -- men Slaktare små var definitivt värd att vänta på. Denna uppföljare till Svavelvinter är en mustig och välsmakande anrättning, ett fyrverkeri av språklig lekfullhet, ett kalejdoskop av lärda och populärkulturella referenser i en skön blandning, men framför allt en spännande berättelse av sällan skådad kraft och styrka. De olika trådarna från Svavelvinter löper vidare och utvecklas med skicklighet och elegans, och allt pekar mot en sprakande final av världsomvälvande proporti... Läs hela recensionen

 5. Fantasy på djupet
  Padrone, 14 november 2011

  Den som uppskattade Svavelvinter får här mer av samma - fast bättre och mer förebådande. Språket har lagt sig till rätta, flera av karaktärerna har kommit mer till sin rätt. Dramaturgiskt är det lite av en mellanbok, lugnet innan något riktigt stort brakar löst, men för den skull inte mindre dramatiskt.

  Att kalla språket för mustigt skulle vara ett understatement. Den här grytan av språklig uppfinningsrikedom, bistra ordvitsar, gammelsvensk fuljargong och frän samtidssatir kan man in... Läs hela recensionen

 6. För mycket av allt kan vara alldeles lagom
  Ulrika, 13 november 2011

  En efterlängtad bok är här. Slaktare små tar vid där Svavelvinter slutar och är nästan ännu mer barock i överdådet av detaljer. Huvudpersonerna och parallellhistorierna rusar iväg åt olika håll genom Trakorien. Hur de kommer att flyta ihop i en konflux kan man inte ens ana - tack och lov. Det oförutsägbara är bland det bästa med boken, och det som för mig vänder en lite övertung känsla i flöde och läsglädje. Mindre bra är bokens kvinnor som i stort sett är reducerade till sexiga karikatyrer. ... Läs hela recensionen

 7. Ingen dussinfantasy
  Mikael, 12 november 2011

  Äntligen kom den fortsättningen på Svavelvinter. Som äventyr hette den Oraklets fyra ögon, men glöm den. Mycket har hänt och många nyheter lär oss mer om Trakorien. Shagul och RabdoRhana får större djup och tar större plats. Boken saknar inte action men har långsamare delar. Om du förväntar dig ännu en fantasyberättelse om ovillig hjälte med en stor vän en liten vän och en alv kommer bli besviken. Detta är ingen dussinfantasy, tan här finns ett annorlunda språk, mer trovärdiga karaktärer, en ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bloggat om Slaktare små