Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om den femte konfluxen (del 1)
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2011-09-27
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Medarbetare
Wallin, Ola (form) / Liljemärker, Håkan (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
Dimensioner
240 x 155 x 50 mm
Vikt
1140 g
SAB
Hc
ISBN
9789186437541
Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen (inbunden)

Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-27
231
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det trakoriska rikets livsviktiga svavelkoloni är hotad. Överste Praanz da Kaelve jagas av okända fiender som vill se honom död, men han åtar sig ändå uppdraget att återställa ordningen på den karga ön Marjura vid polarisens rand. Ett skepp ligger klart för avfärd med en besättning som samlats ihop i största hast. Där finns drakjägaren med det sönderbrända ansiktet, den tatuerade danserskan från Kargom och de märkliga Remuntradyrkarna, var och en med sina egna skäl att bege sig till världens ände. Under resan inser översten att uppdraget är mycket större än han först anade. Det heliga berget Ranz viskar att den mystiska konfluxen närmar sig och under Marjuras ismassor har mäktiga krafter satt sig i rörelse. Vilka är shagulitermunkarna som i ödemarken söker svaret på odödlighetens gåta? Och vad döljer sig egentligen bakom kodordet »Svavelvinter«? »Svavelvinter är både spännande, lärd och underhållande, till och med rolig på sina håll.« - Börje Isaksson, DI »Svavelvinter« är den första av fyra delar i berättelsen om »den femte konfluxen« och utkom första gången 2004. Romanen mottogs med stor entusiasm och har sedan dess ständigt funnit nya läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svavelvinter : första delen av krönikan om den femte konfluxen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svensk fantasy när den är som bäst
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  En bok som kan läsas om och om igen, och jag hittar fortfarande nya detaljer, speciellt nu när jag läst hela krönikan. Granström kan verkligen bygga en levande värld som jag som läsare inte tvivlar på. Allt känns väl genomtänkt. Kanske dras jag inte in i huvudpersonerna så mycket, men känner inte heller att det är det som är meningen. Jag får följa en ensemble av huvudpersoner som alla är speciella och intressanta på sitt vis. Språket är också fantastiskt. Det här är en bok som jag rekommende... Läs hela recensionen

 2. Underbar.
  den_stressade, 10 april 2019

  Denna bokserie och författare är för de som gillar "Svärdens Väktare"(av Nick Perumov) samt anser att LOTR är för "enkel", och kanske även de som gillar "Game of Thrones" men anser att den kanske innehåller lite mycket snusk.

  Denna bokserie är lite ljusare och lättlästare än Svärdens Väktare, den handlar lite mer om psykologi än filosofi.
  Däremot är inte psykologi något som märks, men den inbegriper lite fler mänskliga influenser än böcker av Nick Peromov.

  Läs denna bok ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Granström