Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2012-07-16
Upplaga
1
Förlag
Ersatz
Medarbetare
Wallin, Ola (form)
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
189 g
SAB
839.7,Hc
ISBN
9789186437749
Babels torn i Bojtikken (pocket)

Babels torn i Bojtikken

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2012-07-16
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Man måste försöka sätta ett avtryck i världen, sträva mot Det högre. Delikatessfabrikör Lövgren leder Bojtikkens kommunistiska Arbetare kommun, där man diskuterar imperialismens ränker och äter vaniljdrömmar från borgarbagar Wallners lutande konditori. Vårhelgen 1960 slår kusin Sture Lapplandsrekord i myggjagaråkning efter postbuss och Paulina Påfågel kommer i tidningen. Vad allt kan inte hända på ett dygn när man bara är nio år och just har byggt världens högsta koja?

»Babels torn i Bojtikken« är Björn Löfströms debutroman.

KRITIKERRÖSTER

»... de storvulna skrönorna i Mikael Niemis roman har ingen motsvarighet hos Löfström. Det är jag tacksam för i mina ögon går det viss mekanik i Niemis hyperboler. Björn Löfström nöjer sig med att lätt karikera sina bybor. Han får mig oftare att dra på munnen än Niemi. I genren självbiografisk uppväxtskildring från glesbygd är hans roman en glad överraskning... Ja, det är här är sannerligen en vårhelgdag att sent glömma. Det gäller även för Löfströms läsare, vilka förhoppingsvis kommer att bli många, bara djungeltelegrafen kommer i gång.« - Nils Schwartz, EXP

»Löfströms roman överskrider världen och tiden den skildrar, utan att överge de människor och drömmar som levde där och då.« - Ragnar Strömberg, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Babels torn i Bojtikken
  2. +
  3. Ingrid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingrid av Mats Löfström (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Babels torn i Bojtikken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det kommunistiska hemmet vid foten av fjället
    Håkan Rombe, 19 januari 2017

    En dråplig berättelse om uppväxten i ett kommunistiskt hem. Pappan blev kommunist och startade en lokalavdelning av kommunistpartiet i den lilla orten Dikanäs EFTER att Sovjetunionen anfallit Finland i november 1939. I sanning ett häpnadsväckande sammanträffande. Numera bor författaren i Moskva men varje sommar besöker han hembyn Dikanäs. Bojtikken i boktiteln handlar egentligen om livet i Dikanäs. Ett dråpligt samtidsdokument!

Visa alla 1 recensioner