Man måste försöka sätta ett avtryck i världen, sträva mot Det högre. Delikatessfabrikör Lövgren leder Bojtikkens kommunistiska Arbetare kommun, där man diskuterar imperialismens ränker och äter vaniljdrömmar från borgarbagar Wallners lutande konditori. Vårhelgen 1960 slår kusin Sture Lapplandsrekord i myggjagaråkning efter postbuss och Paulina Påfågel kommer i tidningen. Vad allt kan inte hända på ett dygn när man bara är nio år och just har byggt världens högsta koja?
»Babels torn i Bojtikken« är Björn Löfströms debutroman.
KRITIKERRÖSTER
»... de storvulna skrönorna i Mikael Niemis roman har ingen motsvarighet hos Löfström. Det är jag tacksam för i mina ögon går det viss mekanik i Niemis hyperboler. Björn Löfström nöjer sig med att lätt karikera sina bybor. Han får mig oftare att dra på munnen än Niemi. I genren självbiografisk uppväxtskildring från glesbygd är hans roman en glad överraskning... Ja, det är här är sannerligen en vårhelgdag att sent glömma. Det gäller även för Löfströms läsare, vilka förhoppingsvis kommer att bli många, bara djungeltelegrafen kommer i gång.« - Nils Schwartz, EXP
»Löfströms roman överskrider världen och tiden den skildrar, utan att överge de människor och drömmar som levde där och då.« - Ragnar Strömberg, Aftonbladet
Visa hela texten
Passar bra ihop
+
De som köpt den här boken har ofta också köpt
Ingrid
av Mats Löfström
(inbunden).
Det finns 1 recension av Babels torn i Bojtikken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den!
Sätt ditt betyg »
En dråplig berättelse om uppväxten i ett kommunistiskt hem. Pappan blev kommunist och startade en lokalavdelning av kommunistpartiet i den lilla orten Dikanäs EFTER att Sovjetunionen anfallit Finland i november 1939. I sanning ett häpnadsväckande sammanträffande. Numera bor författaren i Moskva men varje sommar besöker han hembyn Dikanäs. Bojtikken i boktiteln handlar egentligen om livet i Dikanäs. Ett dråpligt samtidsdokument!