Tystnadens pris - din guide för att upptäcka och hantera tystnadskultur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2023-09-20
Upplaga
1
Förlag
RB publishing
Medarbetare
Lernberger, Sara (form) / Andersson, Andreas (foto)
Illustratör/Fotograf
Anders Parsmo
ISBN
9789186439361
Tystnadens pris - din guide för att upptäcka och hantera tystnadskultur (inbunden)

Tystnadens pris - din guide för att upptäcka och hantera tystnadskultur

Inbunden,  Svenska, 2023-09-20

Slutsåld

Tystnadskulturen är en utmaning i många organisationer, där missförhållanden tystas ner och medarbetare känner sig tvingade att hålla tyst. En tystnadskultur kan få även den starkaste att till slut bli svag och tvivla på sig själv. Vad händer när tystnaden blir förtryckande och hindrar organisationen från att nå sin fulla potential?

Vi utforskar tystnadskulturens talande tyranni och ger dig verktyg för att förstå, våga prata och bryta tystnaden. Det är de sunkiga kulturerna, det bristande ledarskapet och deras dåliga beteenden som alltför ofta leder till tystnad som vi vill lyfta fram.

Vi vill visa att du som läsare inte är ensam. Vi vill öka förståelsen för tystnadskulturens tecken och varningssignaler. Vi vill gjuta mod till den som tappat hoppet. Vi vill inspirera till samtal. Vi vill komma med positiva ansatser och förslag hur man tar sig ur tystnadskultur och vad den öppna organisationen istället behöver.

Med hjälp av forskning, enkätsvar, djupintervjuer, praktiska exempel och konkreta tips visar vi hur du kan skapa en öppen och inkluderande kultur där alla vågar säga sin åsikt utan rädsla för repressalier. Det kommer naturligt också handla om makt, rädslor, härskartekniker, skam och skuld. Du kommer få idéer om hur du kan upptäcka vad som händer i tid - eller i alla fall tidigare. Du kommer även få tankar om tillit, psykologisk trygghet och frågan om den orädda organisationen verkligen finns.

En bok både för dig som är utsatt, men också för dig som står bredvid ett skeende som pågår, som kollega, chef eller lagkamrat. En bok för personalvetare och HR-medarbetare och som borde vara en självklar del i utbildningar i ledarskap och personalledning. Tystnadskultur gör mer skada än nytta och behöver därför en egen motbok. Du håller den i din hand.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna