Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2012-03-23
Upplaga
7
Förlag
Anomar Förlag
Medarbetare
Fransson, Ramona (red.) / Söderlind, Ralf (form)
Illustratör/Fotograf
Ralf Söderlind
Dimensioner
210 x 136 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Dogb
ISBN
9789186465131

Grattis, du ska bli pappa!

(43 röster)  |   Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-03-23
144
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Om du vill bli mentalt förberedd för ett barn så kan du sluta läsa nu. Men om du vill lära dig hur du inte ska bete dig inför en förlossning, hur du bär ett sovande barn från bilen utan att det vaknar och pajar ditt planerade tv-spelande, hur du tar på ett barn ytterkläderna utan att dö eller hur du räddar en överhettad barnmatsburk ska du fortsätta läsa.

Så skriver trebarnspappan Magnus Reithner i förordet till succéboken Grattis, du ska bli pappa där han samlat sina bästa pappa-tips för en enklare vardag med småbarn. Med humor, en lagom dos av anekdoter och handfasta råd guidar han blivande pappor genom en för dem okänd värld av bland annat sjukdomar, matning, nattning, småbarnsutflykter och föräldraoro.

Nu har den nionde upplagan kommit ut, boken som ständigt återfinns i försäljningstoppen inom genrerna Humor, Presentböcker och Föräldraskap. I fjorton kapitel berättar författaren varför det är bra att ha nycklarna i vänster ficka om man är högerhänt, varför även pappor borde skaffa sminkspegel och hur man kan, men kanske inte bör göra för att hjälpa ett täppt barn.

Efter andra upplagan har boken fått uppdateringar i samtliga kapitel samt ett helt nytt kapitel. Bland annat har det tillkommit tips om amningsproblem, baby blues, röda rumpor och hur man lurar en bångstyrig tvååring att klä på sig.

Grattis, du ska bli pappa liknar ingen tidigare pappabok. Tack vare sina konkreta tips inom allt från förlossning till Försäkringskassa är det den perfekta handboken för den blivande pappan som står på tröskeln till en vardag full av otvättade kläder, borttappade nappar och oändligt mycket kärlek.

Författaren har fått en del positiva kommentarer om boken via mejl, till exempel de här:

"Precis läst din bok grattis du ska bli pappa boken. Ville inte att den skulle ta slut. Tack för alla hjälpbara tips som jag i slutändan kommer behöva komma på själv när jag själv står där men jag har fått en liten föraning om vad som komma skall. Känner mig lite tryggare nu. Tack!"

Tycker du närmade dig många 'svårare' ämnen om jämställdhet på ett självklart, personligt och humoristiskt sätt samtidigt som du på ett smart sätt fick in mycket glädje i hela boken, vilket funkar jättebra på oss vettskrämda förstagångare. Ska varmt rekommendera den för mina pappakumpaner! Satt fan och skrattade rakt ut för mig själv i solstolen flera gånger under min läsning."

"Du har säkert fått tusen liknande mejl men ville ändå säga: Tack för en grym bok om att bli pappa. Jag ska bli det om två månader, ofrivilligt, med en tjej jag inte är eller någonsin varit ihop med (förutom en gång då, det är väl så det går till). Är livrädd, men efter att ha läst din bok känns det lite bättre. Det är fan ett bra omdöme!"

"Det här är kul ska du veta... Jag har knappt sett Linus (min sambo) läsa en bok sedan vi blev tillsammans för 9,5 år sedan. Nu går han med stor entusiasm och lägger sig i god tid för att hinna läsa i en rosa bok. Ett gott betyg helt enkelt. :D"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grattis, du ska bli pappa!
 2. +
 3. Pappalogi : handbok för pappor från produktionssex till vab

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pappalogi : handbok för pappor från produktions... av Manne Forssberg (pocket).

Köp båda 2 för 233 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Grattis, du ska bli pappa!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dålig, bagatelliserande och förminskande
  Robin U, 22 oktober 2021

  Jag skulle rekommendera att kolla efter en annan bok pronto. Kan inte förstå hur denna kan ligga så högt på listan över böcker till män och blivande pappor. Den beskriver på ett väldigt ytligt, enkelt och bagatelliserande sätt olika delar av faderskapet. Genomgående förklarar författaren att han inte är en författare och att det är hans egna åsikter och erfarenheter som ligger till grund till boken, men jag tycker inte att det är försvar nog. Denna bok spär på den heteronormativa bild vi kan ... Läs hela recensionen

 2. Perfekta farsdagspresenten
  Linda L, 21 november 2016

  Som en kul grej fick min man boken i farsdagspresent. Den verkar lättsam och underhållande. En present som gick hem!

 3. Kul för pappor
  Emma Maria Lovisa Lindqvist, 28 september 2016

  Informativ och humoristisk bok med beskrivning om hur det är att ha barn och mycket intressanta tips. Bra läsning för nyblivna pappor.

 4. jävligt kul
  FArsan, 28 november 2014

  Hahahaha skrattade högt typ hela tiden. Den är vad den är dvs jävligt rolig till skillnad från allt pretto skit man försökt läsa :)

 5. Perfekt present
  Nina Persson, 26 november 2014

  Jag köpte egentligen den här boken till min man men började bläddra i den innan han kommit från jobbet. Sen kunde jag inte lägga den ifrån mig;) Den är upplagd som en handbok med en massa tips om allt från bilåkning och matning till nattning och relation (just den biten gillade jag extra mycket!) men det blir aldrig tråkigt, som jag var rädd att det skulle bli.

  Nu har även min sambo läst den och han blev lika förtjust som jag. Sen har den så fina illustrationer. Den är en perfekt present till någon som ska bli pappa.

 6. Så jäkla rolig!
  Johnny Benemark, 26 november 2014

  Om jag ska vara ärlig hade jag inte särskilt höga förväntningar när jag fick den här boken av min sambo. Men nu älskar jag den och har faktiskt läst den två gånger:-)

  Den är lättläst, konkret och har mycket humor utan att bli larvig eller svamlig. Författaren blandar riktigt bra tips med självupplevda situationer på ett väldigt bra sätt vilket gör den både rolig och avslappnad.

  Dessutom gillar jag att den tar upp både högt och lågt. Ena stunden skriver han om praktiska enkl... Läs hela recensionen

 7. Mossig
  David, 26 november 2014

  Den här boken kan eventuellt vara informativ eller underhållande för den som är alkoholist, har bott under en sten de senaste 50 åren och saknar sunt förnuft. För mig personligen, inte särskilt mycket.

  Kort sammanfattning:

  1. Var inte full under förlossningen
  2. Barn innebär att du måste ändra dina ungkarlsrutiner en aning
  3. Din partner (du vet, hon som är gravid och kommer föda) har det också lite jobbigt

 8. Dumförklarar blivande pappor
  B Diddy, 5 april 2014

  Smårolig ibland, men det lättsamt grabbiga tilltalet blir tröttsamt ganska snart även för mig som älskar både öl och fotboll. Som baksidan utlovar innehåller den många "handfasta" och "konkreta" tips. "Håll dig rimligt nykter när förlossningen närmar sig" till exempel, självfallet skrivet med glimten i ögat, men de flesta tips i boken känns faktiskt inte insiktsfullare än så. Tips på den nivån får mig som läsare att känna mig dumförklarad. Jag tror att författaren har underskattat svenska pap... Läs hela recensionen

 9. Rolig
  Sandra, 3 april 2014

  Gav boken till min sambo några veckor innan vi skulle få barn, tog inte ens ett dygn från att han börjat läsa tills den var slut. Så är definitivt läsvärd och mycket bättre än en fakta bok trots att det är en hel del bra tips :)

 10. Underbar bok!
  Evy (Göteborg), 7 november 2013

  Underbar, härlig, humoristisk och lärorik bok. Min man fick några härliga skratt när han fick denna i present från svärmor.

 11. Boken som definierar nytta med nöje! Fantastiskt många...
  Tegel, 5 november 2013

  Boken som definierar nytta med nöje! Fantastiskt många bra tips, och väldigt mycket humor. Har varit en stående present från min sida till nyblivna pappor i umgängeskretsen under de senaste åren, och responsen har varit minst sagt bra. Är du pappa, ska bli pappa eller bara gillar att skratta så är det här boken för dig!

 12. Det här var riktigt bra! Handfasta tips och mycket...
  Nara, 5 november 2013

  Det här var riktigt bra! Handfasta tips och mycket humor samtidigt som det märks att författaren vet vad han pratar om och kan förmedla det på ett inspirerande sätt.

  Jag rekommenderar den starkt!

 13. Vad är det här?! Två av tre tips inför förlossningen:...
  fabiannils, 17 oktober 2013

  Vad är det här?! Två av tre tips inför förlossningen: "Håll dig rimligt nykter när förlossningen närmar sig". "En kall öl eller en whiskey kanske inte är fel efter att spänningen släppt"
  Det här är den perfekta presentboken för alla pappor som drömmer sig tillbaka till femtiotalet.

 14. Toppenbok
  Matte_Cofax, 9 maj 2012

  Skön och upplyftande läsning! Hade ingen större förväntningar och trodde att det mest skulle handla om roliga anekdoter men så var det inte alls. Har haft nytta av många av tipsen - perfekt present till pappor:-)

Visa alla 14 recensioner