Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Greger Thulin (del 6)
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2012-03-23
Upplaga
1
Förlag
Anomar Förlag
Medarbetare
Raunegger, Mia (form)
Dimensioner
215 x 150 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc
ISBN
9789186465148
Hämnaren från Tjörn (inbunden)

Hämnaren från Tjörn

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-03-23
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Emil är femton år när hans hårt arbetande ensamförsörjande mamma drabbas av cancer. Myndigheternas auktoritet och oförmåga att tillämpa lagarna på bästa sätt föder en känsla av maktlöshet för alla berörda.
Vi får följa mamman Olivias kamp för överlevnad och kampen mot Försäkringskassans regler, som trots den svåra sjukdomen tvingar ut henne i arbetslivet.
Emils syster, Mylla, 5 år blir samtidigt omhändertagen av Socialtjänsten och placerad hos ett par som inte kan få egna barn. För Olivias del handlar det om en tillfällig placering men chefen för socialtjänsten, Anna-Karin har helt andra planer. Emil bor tillfälligt hos sin moster Jessica, som arbetar som nyhetsreporter på Radio Väst i Uddevalla.
Emils vilsenhet och sökande efter en lösning på familjens problem leder honom till ett chattrum, där han träffar Horrorman, en jämngammal kille, tror Emil, men det visar sig att Horrorman är en mycket äldre man, med en stor bitterhet mot myndigheterna. Detta på grund av en arbetsplatsolycka i sin ungdom. Nu börjar en katt-och-råtta-lek där Horromans livsuppgift att hitta någon som kan hämnas hans oförrätter kanske har nått en lösning
Kriminalkommissarie Greger Thulin och hans sambo Charlotte Engman är på väg hem till Tjörn efter en semesterresa utomlands. I bilen på väg upp på Tjörnbron ser de ett stort ljussken framför sig. Detta visar sig vara en bilexplosion och i vraket återfinns resterna av Försäkringskassans överdirektör. Ytterligare en sprängning inträffar en månad senare med samma tillvägagångssätt, den här gången är det chefen för Socialtjänsten som sitter i bilen.
Boken berättar om kaoset och splittringen av en familj som drabbas av en svår sjukdom och som så småningom leder till döden. Hur hopp och kärlek stegvis leder till sorg, vrede och maktlöshet och där hämnden blir den lindring som själen behöver för att läka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hämnaren från Tjörn
  2. +
  3. Mord under Tjörn Runt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mord under Tjörn Runt av Ramona Fransson (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hämnaren från Tjörn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Sjätte deckaren om morden på Tjörn
    Kristina Simar, 21 juli 2012

    Bokens innehåll är kritisk mot Försäkringskassans regler mot de svårt sjuka i vårt samhälle. Hur lätt det kan bli kaos när en familj tvingas splittras på grund av svår sjukdom hos en förälder och i denna bok är det en ensamstående mamma. Den innehåller mycket sorg, förbittring och maktlöshet mot myndigheterna. Den här deckaren är också den allra bästa av alla böcker i deckarsviten om Tjörnmorden som jag läst. Ramona Fransson blir hela tiden bara bättre och bättre på att uttrycka sig och väva ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ramona Fransson