Hur mår egentligen våra barn? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2012-06-15
Upplaga
1
Förlag
Calella
Medarbetare
Raunegger, Mia (form)
Illustratör/Fotograf
Gunilla Dahlgren
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
362.709485,Ohfb
ISBN
9789186465186
Hur mår egentligen våra barn? (inbunden)

Hur mår egentligen våra barn?

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-06-15
84
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Svenska och finska flickor toppar listan på självmord och självskadebeteende i Europa (WHO, 2009) och självmorden har fördubblats på bara några år (Socialstyrelsen, 2009). Vi har skruvat mest på relationerna och fått de olyckligaste barnen. Man skyller på skolan, stressen i samhället, dålig ekonomi. Men det intressanta är att vi i Sverige inte får ställa frågan: Kan det finnas ett samband mellan hur barn och ungdomar växer upp idag och den ökande sjukligheten?

Det här är första generationen barn som föds under de nya betingelserna i Sverige: De har varit på dagis från att de var 1 år gamla och tillbringat större delen av sitt vakna liv med daghemspersonal. Det är ingen uppgörelse med kvinnan, mannen eller med Sveriges föräldrar. Den ensamstående föräldern är kanske den mest utsatta personen som finns. Men jag utgår inte ifrån vad kvinnan vill och mannens perspektiv behandlar jag i stort sett inte alls. Det får bli en annan bok. För att förstå vilka förutsättningar samhället ger oss att tillfredsställa barns behov tar jag ett rent barnperspektiv.

"Hur mår egentligen våra barn" har intentionen att skapa en diskussion i ett ämne, livsviktigt för barnen. Är de inte värda en bättre framtid?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur mår egentligen våra barn?
 2. +
 3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 139

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hur mår egentligen våra barn?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Angelägen och lättillgänglig Trots att det...
  Anni, 9 april 2013

  Angelägen och lättillgänglig

  Trots att det egentligen inte är några nyheter som presenteras i boken "Hur mår egentligen våra barn?", är det helt uppenbart att böcker av det här slaget behövs, eftersom samhällsutvecklingen bara tycks rulla på, utan att de frågor författaren behandlar, tycks beaktas i något nämnvärd utsträckning.

  För oss som valt att vara hemma för att ta hand om våra barn under deras uppväxt blir läsningen av denna bok en bekräftelse på att vi valt rätt. Jag... Läs hela recensionen

 2. Vågar ifrågasätta
  Tomas, 6 juli 2012

  Det är så uppfriskande med människor som vågar gå mot strömmen och vågar ifrågasätta företeelser i vårt samhälle som majoriteten inte reflekterar över längre. Ett ifrågasättande som dessutom inte är politiskt korrekt ur flera perspektiv (feminism, ekonomisk tillväxt, demokrati, m.m.). Boken innehåller tillräckligt med nakna fakta om det lidande den svenska barnomsorgspolitiken har åsamkat våra barn (och fortsätter att åsamka), för att ge gåshud på vilken förälder som helst (och för den delen ... Läs hela recensionen

 3. Hur mår egentligen våra barn - Sörlie Ekström
  Mia, 30 juni 2012

  Spännande titel på en väldigt ospännande bok.......Boken borde heta "Det var bättre förr - en gubbes betraktelser". Jag förväntade mig en seriös diskussion om barn och ungdomars hälsa, men istället var detta en bok som inte gjorde mer än att beklaga sig över bl a feministisk teori och komma med ogrundade och förenklade slutsatser. Författaren resonerar bl a på följande sätt runt våldtäkt och dess orsaker "Tidigare var en man någon som var stark och som skyddade kvinnor. Dagens man får inte v... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Hur mår egentligen våra barn?