Den japanska hemligheten (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2010-09-09
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Langenskiöld
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789186469023
Den japanska hemligheten (häftad)

Den japanska hemligheten

Häftad Svenska, 2010-09-09

Slutsåld

Detta är en berättelse om en ung svensk diplomat, Erik, på sin första utlandspost, Tokyo. Mötet med den japanska civilisationen driver honom att söka förstå vad som döljer sig bakom tingen och maskerna. Han tar lektioner i judo, tuschteckning och träsnideri för att lära sig händernas rörelser och zenbuddhistiska tomrum. Han fotograferar och filmar med två japanskor för att gestalta japanska skönhetsideal.

Som en röd tråd genom berättelsen löper förhållandet till en italienska, som han möter på Kejsarpalatsets garden party. Hiroshima innebär ett uppvaknande: att vara en överlevande i atomåldern. Romanen skildrar romantiska äventyr, kulturella upptäckter och myternas roll i Japans ödesdrama men också kulturkollisioner med komiska överraskningar. Japanska askar öppnas, en efter en, och avslöjar en mångfald hemligheter. Dessa är genomlysta av olika lyskraft, alltefter förmåga, deras egen och mottagarens.

Kaj Falkman är diplomat och författare. I utrikesförvaltningen tjänstgjorde han åren 1959?2001 på en rad platser världen över. Två gånger var han i Tokyo, 1959?1961 och 1980?1985, och han har även arbetat i bland annat London, Hanoi, Genève, Lissabon, Luanda och Istanbul. Han är författare till ett femtontal böcker, antologier och ett flertal haikuverk. Han har även gjort en dokumentärfilm om Japan för SVT.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kaj Falkman