Glöm aldrig Joe Hill (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2015-08-14
Upplaga
1
Förlag
Federativs förlag
Översättare
Paola Brolati, Sante Carbone, Marco de Michele, Riccardo Venturi, Johannes Flink
Originaltitel
Never forget Joe Hill
Dimensioner
225 x 240 x 14 mm
Vikt
539 g
SAB
Lz Hill, Joe
ISBN
9789186474683
Glöm aldrig Joe Hill (häftad)

Glöm aldrig Joe Hill

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-08-14
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Joe Hill är en av historiens mest kända kampsångsmusiker. Han föddes som Joel Hägglund 1879 i Gävle och emigrerade, som många andra svenskar, till USA för att hitta arbete. Less på de usla arbetsvillkoren gick han med i den syndikalistiska fackföreningen Industrial Workers of the World (IWW). Han började skriva kampvisor, ofta ironiska, baserade på Frälsningsarméns gamla kända melodier. En av hans mest kända sånger är "Preacher and the slave" med refrängen "Du får mat, o kamrat, uti himmelens härliga stat. Svält förnöjd, o vad fröjd. Du får kalvstek i himmelens höjd!".

Joel Hägglund, nu under namnet Joe Hill, deltog i IWW:s många strejker och politiska konflikter och blev känd över hela USA för sin musik. 1915 dömdes han till döden av staten Utah för ett mord han inte begått.

Men hans musik lever kvar än idag, och har inspirerat musiker som Bob Dylan, Woody Guthrie, Phil Oachs, Joan Baez och många fler. Hans öde har skildrats i otaliga böcker, pjäser och filmer och denna trespråkiga antologi samlar några av dessa. Den innehåller bland annat sångtexter, teaterskripta, tecknade serier, foton, propagandamaterial, samt texter som sätter in dessa i sina historiska kontexter. En nyinspelad CD-skiva medföljer dessutom.

Boken har producerats av det italienska förlaget ApARTe° i samarbete med SAC:s Syndikalisternas bokförlag Federativs förlag i Sverige, i samband med att det 2015 är 100 år sedan Joe Hills död.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Glöm aldrig Joe Hill
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »