Atlantens mage (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2010-09-01
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Lotta Riad
Originaltitel
Le ventre de l'Atlantique
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480011
Atlantens mage (häftad)

Atlantens mage

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-09-01

Slutsåld

"Han hade bara en sak i huvudet: att få resa iväg, åka långt bort, flyga över den svarta jorden och landa på den här vita jorden som lyser av tusen ljus. Åka iväg utan att vända sig om."

Salie bor i Paris sedan några år. Kvar hemma i Senegal är hennes fotbollstokige lillebror Madicke, som räknar med att Salie ska hjälpa honom att flytta till det förlovade landet Frankrike och bli fotbollsproffs och därmed världskändis.
Genom berättelsen om Salie och Madicke och andra människoöden skildrar författaren den ambivalenta relationen till hemlandet och de orimliga krav som ställs på dem som har flyttat till Europa. Det är omöjligt för Salie att förklara att livet inte är rosenrött i Frankrike, särskilt när en man från hembyn, som bott några år i Europa, återvänder hem med byns första teve apparat i bagaget.

Fatou Diome, född 1968 i Senegal, kom till Frankrike 1994 och bor i Strasbourg. Efter en publicerad novellsamling 2001, blev Atlantens mage hennes debutroman 2003. Sedan dess har hon skrivit ytterligare två romaner.

"Denna målande och lidelsefulla roman utforskar exilens drömmar och vedermödor."/THE GUARDIAN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Atlantens mage