Ät mig (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2010-11-15
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Mangez-moi
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 130 x 18 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480097
Ät mig (häftad)

Ät mig

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2010-11-15

Slutsåld

Myriam, en vilsen men kreativ kvinna i fyrtioårsåldern, öppnar restaurang i ett försök att ge sig själv en ny chans och lägga bakom sig den skamliga hemlighet som ödelade hennes tidigare liv. Restaurangen, där hon både bor och arbetar, heter "Chez moi", Hemma hos mig. Den blir en plats där hon kan experimentera fram nya och spännande skapelser baserade på lika delar dröm och verklighet och med smak av henne själv. I sitt slit vid kastrullerna för hon en dialog med levande och döda, nya vänner och fördrivna spöken och fram växer en doftande och berusande lovsång till livsglädjen och möjligheten att gå stärkt ur katastrofer.

Agnès Desarthe, född 1966, är fransyska, bosatt i Paris. Hon har tidigare publicerat fem romaner, ett antal barn- och ungdomsböcker samt essäer. Är även verksam som översättare.

"Just nu föreslår man att franska Försäkringskassan ska betala ut ersättning för denna roman, som är effektivare för humöret än alla moderna antidepressiva medel."/LEXPRESS
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ät mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Växer för varje sida
    Ramona, 30 juni 2012

    Agnès Desarthe har kommit ut med sju romaner och ett antal ungdomsböcker i hemlandet Frankrike men Ät mig är den första bok som har getts ut på svenska. Det på förlaget Sekwa som specialiserar sig på att översätta nutida fransk litteratur til svenska.
    Under de inledande sidorna av boken känner jag mig inte så intresserad av intrigen. Jag är rätt trött på kockprogram, recept och att de flesta idag verkar ha som dröm att starta en restaurang. Men romanens huvudperson Myriam är ingen drömma... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agnès Desarthe