Smaken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2011-01-17
Upplaga
1
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Marianne Öjerskog
Originaltitel
Une gourmandise
Medarbetare
Holmquist, Niclas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480158
Smaken (pocket)

Smaken

(20 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2011-01-17
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En bortglömd smak som ligger förborgad någonstans i mitt innersta ... Jag söker utan att finna."

I hjärtat av Paris, i samma flotta fastighet där Igelkottens elegans utspelar sig, ligger världens främste gastronomikritiker för döden. Pierre Arthens vördad av vissa, avskydd av många har i åratal tyranniserat världens mest högaktade köksmästare och fällt domar över deras skapelser, styrt över deras öden med ett penndrag, godtyckligt byggt upp och ödelagt deras anseenden. Men nu, under dessa sista timmar, söker han desperat efter en speciell smak, det där sublima han en gång upplevt och aldrig glömt. Smaken framför alla andra.

Muriel Barbery är fransyska född 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och filosofilärare. Hon skrev boksuccén Igelkottens elegans och är numera författare på heltid. För närvarande arbetar hon med sin tredje roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Smaken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För den frankofila och litteraturälskaren Smaken
  saxofonissan, 12 januari 2017

  ja, Smaken av Muriel Barbery är sannerligen något för både den som vill läsa sensuella fina matskildringar och personskildringar, Både person och miljöbeskrivningar är fint gjorda, Berättar-
  tekniskt så är den ett mästerverk, Den som vill få en inblick i franskt tankesätt och livet där kan
  kasta sentimentala böcker om Paris och Eiffeltornet o istället satsa på det här o allt både Muriel
  Barbery skrivit , ja visst är den lite allvarlig , fast det går hur bra som helst att n... Läs hela recensionen

 2. Spännande berättelse.
  Anna Härd, 15 april 2016

  Läste först Igelkottens elegans och blev nyfiken på författarens nästa bok. Berättelsen är en fantastisk resa tillsammans med en döende mans minnen.

 3. Långtråkig
  Kerstin Gunnarsson, 6 februari 2014

  Jag har tidigare läst "Igelkottens elegans" och tyckte mycket om karaktärerna och miljöerna i boken. I "Smaken" finns karaktärerna och miljöerna men alldeles för detaljerade beskrivningar av mat. Boken blir långtråkig och trist.

 4. Jag tycker om Muriels sätt att skriva på, men hennes...
  Bokmalen, 15 oktober 2013

  Jag tycker om Muriels sätt att skriva på, men hennes bok "Igelkottens elegans" tycker jag personligen är mycket bättre än "Smaken". Med det sagt tycker jag inte att "Smaken" är dålig, men ska du läsa en bok utav Mariel så tycker jag att du ska läsa "Igelkottens elegans".

 5. En blandning av en gammal mans tankar och...
  Åsa Hedlund, 19 augusti 2013

  En blandning av en gammal mans tankar och berättelserna kring detta. Intressant och tankeväckande samtidigt som berättelserna ibland känns lite som ett skummande på ytan.

 6. Intressant bok som vid första läsningen kändes lite...
  Birgitta Stålberg, 17 juni 2013

  Intressant bok som vid första läsningen kändes lite snårig. Jag behöver läsa om den och då kommer betyget säkert att stiga!

 7. Livet beskrivet ur gommens perspektiv
  LB, 16 juli 2012

  Monsieur Arthens, matkritikern störst av de alla - en tyrann som lever för nya smakupplevelser, men som aldrig gett sina barn mer än en blick av avsmak. När han nu ligger för döden får vi följa hans tillbakablickande jakt på smaker som frestar, tillfredsställer, sviker eller lyfter upp. Hela hans liv har handlat om att ständigt söka nya smaker, han lever för sin egen tillfredsställelse och endast detta.

  I sina spår har han lämnat barn som ignorerats, en hustru som endast levt för sin... Läs hela recensionen

 8. Intressant om mat och smaker
  Dr Lave, 9 februari 2012

  Jag måste börja med att berätta att den här inte alls är lika trevlig som Igelkottens elegans; man blir inte glad av den här boken. Men, det är intressant att läsa om mat, matens kontext och smak. Det är en bra analys av matens sammanhang och en fin beskrivning av olika delar av Frankrike (och även Marocko).

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Muriel Barbery