Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2012-06-19
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Maria Bodner Gröön
Originaltitel
Jours sans faim
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 130 x 11 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480318
Dagar utan hunger (häftad)

Dagar utan hunger

Häftad, Svenska, 2012-06-19
164
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dagar utan hunger presenterades som en anorektikers bekännelse och skildrar en ung kvinnas kamp mot de destruktiva krafter som plågar henne.
LE FIGARO

En vacker roman om en anorektisk ung kvinnas sjukhusvistelse och tillfrisknande.
LASSOCIATION AUTREMENT, en stödförening för personer med ätstörningar.

Laure är 19 år, hon är anorektiker. När hon blir inlagd i sjukdomens slutstadium börjar hon efter hand förstå hur det kunde gå så långt. Dagar utan hunger återger tre månaders sjukhusvistelse, tre månader för att blåsa nytt liv i en utmattad kropp, tre månader för att kapitulera, för att bli frisk. Laures tillfrisknande är också berättelsen om hennes möte med den läkare som tar hand om henne, kanske den ende som kan ta till sig hennes smärta, den del av hennes barndom som hon inte kan frigöra sig ifrån. Lou Delvig skrev den här romanen för att besvärja historien och förändra den, återupptäcka den. Hon har skrivit romanen i tredje person, så att hon kan närma sig det fysiska lidande och den ångest som medföljer anorexin utifrån.

Lou Delvig är en pseudonym för Delphine de Vigan. Hon är fransyska och bor i Paris. Hon har skrivit sex romaner varav två finns utgivna på svenska sedan tidigare: No och jag (2008) och Underjordiska timmar (2010). Dagar utan hunger är hennes debut (2001).

"Eftersom jag trevar i mörker när jag tänker på den unga kvinna i min familj som själv har denna demon att kämpa emot dag och natt, och inte förmår mig att komma med en enda konstruktiv idé för hur jag skulle hjälpa, så kan jag förstås inte säga ett enda ord om vad den här romanen innebär. Men jag skulle gärna sätta den i händerna på hela min stora familj, de borde alla läsa den." Thomas Nydahls blogg

"Lika mycket som en berättelse om anorexi är det en berättelse om ångest och dödsskräck, om självförakt och skuldkänslor. Att hävda att det enbart handlar om att ta kontrollen att i en kaotisk värld hitta något som går att bemästra är att förenkla hela problematiken." Björn Kohlström, Bernur blogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagar utan hunger
  2. +
  3. Ingenting kan hindra natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingenting kan hindra natten av Delphine De Vigan (häftad).

Köp båda 2 för 354

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dagar utan hunger