Budbäraren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2012-09-06
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
Pars vite et reviens tard
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
192 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480554
Budbäraren (pocket)

Budbäraren

(43 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-09-06

Slutsåld

En kryptisk och underhållande deckare i samma anda som Rosens namn fast med moderna människor och modern dialog. Någon hotar Paris med en ny pestepidemi, någon som märker dörrar med medeltida symboler och som inte verkar sky några medel. Stadens befolkning är skräckslagen och snart hittas det första offret ...

Budbäraren belönades 2002 med franska bokhandlarnas stora pris samt franska ELLE:s läsarpris.

Fred Vargas, född i Paris, är Frankrikes okrönta deckardrottning och dessutom historiker och arkeolog specialiserad på medeltiden. Hon har vunnit ett stort antal priser, däribland CWA International Dagger Award som hon tagit hem inte mindre än tre gånger. Fred Vargas böcker har översatts till ett stort antal språk och har sålt flera miljoner böcker världen över.

Fler titlar i serien om kommissarie Adamsberg: Mannen som vände insidan ut, I de eviga skogarna, Okänd kontinent, Spökryttarna från Ordebec, Cirkeltecknaren och Istider.

"Boken är till stor del uppbyggd på dialoger och detta är Vargas en mästare på. Dialogerna lyfter fram karaktärernas temperament och personlighet på ett roande sätt." Helena Jirenfelt, Tidningen Kulturen

"Jag hoppas att Sekwas nylansering av Fred Vargas böcker kommer att innebära att hon slår igenom stort och brett i Sverige. Hennes annorlunda deckare är kanske det bästa som finns i genren." Annika Bengtssons blogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Budbäraren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Farsot från svunna tider
  Vivvianne, 13 november 2020

  I denna kriminalroman från Vargas, känns det som om vi förflyttar oss bak i historien, budbäraren är den som för berättelsen frammot och brottslingen är någon som försöker återuppväcka"pesten". Som vanligt i Vargas böcker upplever man många härliga karaktärer och människoöden, dessa karaktärer väver sedan ihop berättelsen som tar lite oväntade vändningar. Det känns ändå som att Vargas i just denna roman har låtit deckar berättelsen ta mer plats än alla olika karaktärer. Däremot får vi en intr... Läs hela recensionen

 2. Egensinnig deckare
  Kristina Elmén, 14 maj 2019

  Fred Vargas är en författare som ger sina läsare en härlig berättelse! Hon förenar charmiga karaktärer med spännande och tuff intrig. Något mellan Louise Penny och Belinda Bauer, kan man säga.

 3. Världens bästa deckarförfattare
  Kerstin A Pettersson, 30 juli 2018

  Är Fred Vargas världens bästa deckarförfattare?
  Förmodligen.
  Ett fulländat språk, ljusår från många andra torftiga författare.
  Intelligenta mordgåtor och framför allt: fantastiska personskildringar och underbara dialoger.

 4. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juli 2014

  (Den här boken var en av dom tolv böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag läser.)

  Jag har aldrig läst någon fransk deckare förut, så det var väl förmodligen dags för det nu. Och jag läser gärna fler franska kriminalromaner, och även fler från den här författaren, Fred Vargas.

  Härliga karaktärer innehöll boken, som inte på något sätt var förutsägbar. Välskriven och spännande var den också.

 5. En välskriven deckare med en hel del tankeväckande...
  Åsa F, 1 oktober 2013

  En välskriven deckare med en hel del tankeväckande vinklingar. När jag hade börjat läsa den, var det svårt att lägga undan boken. Trevligt med den franska miljön och inslag av historia.

 6. Mycket bra bok, har aldrig läst något av författaren...
  Inger Larsson, 5 augusti 2013

  Mycket bra bok, har aldrig läst något av författaren tidigare. Det kommer jag att göra och jag rekommenderar Fred Vargas varmt till andra boktokiga!

  Härliga personporträtt, likaså miljöskildringar, underfundigheter och rysligheter. Dock aldrig fullt så vidriga som många av författarens kollegors alster.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Fred Vargas