Viviane Élisabeth Fauville (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2013-09-19
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Ulla Linton
Originaltitel
Viviane Élisabeth Fauville
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
191 g
SAB
Hce
ISBN
9789186480769
Viviane Élisabeth Fauville (häftad)

Viviane Élisabeth Fauville

Häftad Svenska, 2013-09-19
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Viviane Élisabeth Fauville är fyrtiotvå år gammal, hon har ett nyfött barn och hennes make har nyss lämnat dem. Hon har precis dödat sin psykoanalytiker. När hon inser vad hon har gjort bryter hon ihop och flyr. I sina försök att sopa igen spåren efter sig sjunker hon allt djupare ner i paranoian, och gränsen mellan verklighet och fantasi suddas ut. Julia Deck är en sällsynt skicklig berättare. Språket är komprimerat och enkelt men laddat med sprängkraft och möjliga tolkningar. Det är suggestivt och roligt, med ett slags absurd humor.

Julia Deck är född i Paris 1974. Liksom sin huvudperson har hon tidigare varit kommunikationsansvarig innan hon sadlade om till redaktionssekreterare för att få att skriva mer skönlitterärt. Viviane Élisabeth Fauville är hennes debut. Den blev nominerad till Prix Femina 2012 och har hyllats för sin originalitet.

Hur det än är med den saken kvarstår mitt intryck av Viviane Élisabeth Fauville som en raffinerat komponerad skildring av ett psyke i sönderfall. Den rekommenderas till alla som förväntar sig mer än spänning för stunden av psykologisk thriller.
Uppsala Nya Tidning

Det är snyggt hur de absurda händelserna vävs samman med de till synes vardagliga. Ibland känns allt lite väl skruvat, för att sekunden efter kännas helt normalt i sin kontext. Julia Decks debutroman lämnar mig förvirrad och förvånad, en lysande avslutning på en bok där dessa båda känslor är centrala.
Helsingborgs Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Julia Deck