Mãn (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-10-24
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
ISBN
9789186480882
Mãn (e-bok)

Mãn (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-10-24
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
?Mamma och jag, vi liknar inte varandra. Hon är kort, och själv är jag lång. Hon är mörkhyad, och själv har jag hy som en fransk docka. Hon har ett hål i vaden, och själv har jag ett hål i hjärtat.?

Mãn är en kvinnas kärleksförklaring till de kvinnor som i tur och ordning födde henne, gav henne mat och uppfostrade henne. Som nyfödd övergavs hon av en tonåring i trädgården till ett buddistiskt tempel som låg högt uppe på en flodbank vid en av Mekongflodens slingrande tentakler. En nunna tog hand om henne och livnärde henne på risvatten och bröstmjölk från en kvinna i området, innan hon lämnade henne vidare till ytterligare en kvinna ? som var lärarinna på halvtid och spion på heltid.
Mãn är också en berättelse om snedvriden kärlek, en kärlek som måste tystas ner och aldrig får flöda fritt; en kärlek som inte får präntas in i minnen och historier. Men på en plats långt bortom tropisk hetta, där skira snöflingor sakta singlade ner, fanns en enkel och oförställd kärlek. En vanlig kärlek född ur ett vanligt möte med en vanlig man, något som för henne var mycket ovanligt.

Om debutromanen Ru handlade om att lära sig att överleva, är Mãn ett utforskande av kärleken. Mãn betyder ?full av lycka? eller ?att det inte finns något mer att längta efter?, eller ?att alla önskningar har gått i uppfyllelse?.

Översättning från franska: Marianne Tufvesson

?Kim Thúy skriver alltid lika utsökt och skimrande.?
LE LIBRAIRE

?En fjäderlätt bok, full av mänsklighet. Som friskar upp som ett sommarregn och skänker livshunger.?
LES ECHOS
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thúy Kim

  • Ru

    Thúy Kim

    ?Det går inte att skriva en bättre bok än så här. En klockren femma!?/MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE ?[S]må historier om vad det innebär att vara människa ? eller i alla fall vad det kan innebära. Jag läser, njuter, gråter, ryser.?/DAGENS NYHETER ...

  • Vi

    Thúy Kim

    ?Mitt förnamn Bao Vi uttrycker mina föräldrars önskan att skydda den allra minsta. Om man skulle göra en bokstavlig översättning heter jag ?Dyrbara pyttelilla mikroskopiska?. Jag har inte kunnat leva upp till mitt namn, ett öde som jag delar med d...