Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 17)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
1
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 28 mm
Vikt
580 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485023

Mayafolkets Hemlighet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2012-08-15
132
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet e.Kr, där de genast drabbas av schamanens vrede.

I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp.

"Kimselius är en mycket skicklig spänningsförfattare!" Eli läser och skriver.

"Har precis läst klart Mayafolkets Hemlighet. WOW vilken bra bok!!!" Jessica Bengtsson

"Om ni mot all förmodan har missat Kim M Kimselius böcker om Theo och Ramona bör ni omedelbart lägga beslag på någon av dessa och påbörja er egen historiska resa. Spänning blandat med fakta är ett vinnande koncept. Kimselius ger språket liv och du flyger fram genom sidorna. Läsbart och läsvärt. Med stor möjlighet till faktafördjupning. Jag verkligen älskade varje sida i Mayafolkets Hemlighet!" Rektor och bloggaren Mia Bark på Bachattention

"En bok som säkert gör ungdomar nyfikna på en kultur som mot alla odds till en del finns kvar än i dag." BTJ, lektör Eva Bjärlund

"Väldigt lättläst och spännande från start!" Bohusläningen

"En guldgruva för dagens historielärare!" Bokparet

"Måste sträckläsas!" Lektör Ingela Svensson

"Som alltid bjuder Kim sina läsare på en spännande blandning av myt, fiktion, fantasi och historia, presenterat i miljöer som vittnar om hennes noggranna researcharbete och kunskap om de tider och platser där bokens händelse utspelar sig. Fil.mag. Kristina Fridensköld

"Mayafolkets Hemlighet är en bok som fick min fantasi att flöda och gav mig en känsla av att magi är möjligt!" Lektör Roxana Kaboli

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

Utdrag ur boken:
Han såg ned på sin älskade, som låg stel och kall nedanför hans fötter. Han ville skrika högt, låta tårarna spruta och förbanna hela världen, men det var bara det sistnämnda han kunde tillåta sig att göra.
Han var stammens schaman, alla såg upp till honom, var till och med rädda för honom. Om han visade ett enda mänskligt drag skulle hans makt över stammen minska. Han fick inte visa sin sorg, men förbanna kunde han göra. Han hade makt att lägga en förbannelse över hela världen om han ville. Han hade kunskapen. Sorgen och ilskan skulle ge hans förbannelse mer styrka och kraft.
Han såg ned på den lilla brända, rikt utsirade stenfiguren, som såg mycket liten ut i hans stora hand. Han vände och vred på den lilla färggranna figuren. Armar och ben var rörliga. Han tyckte om just den här figuren med den övervägande blå färgen, det fyrkantiga huvudet och den breda kroppen. Han visste att den skulle komma att tilldra sig extra mycket uppmärksamhet. Inte just nu, men längre fram i tiden, för idag var hans kraft så stor att den sträckte sig över århundraden.
Orden som kom ur hans mun var starka och hördes ljuda långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, likom människorna var tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han slungade förbannelsen över den främmande man som hade dödat hans älskade. Men han lät det inte slut med det, utan lät förbannelsen väva sig vidare i tiden, generation efter generation, för att mannen och hans ättlingar skulle få lida lika mycket som han själv gjorde i denna stund.
Till slut tystnade orden. Den lilla fi
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mayafolkets Hemlighet
  2. +
  3. Döden på Island

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden på Island av Kim M Kimselius (inbunden).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mayafolkets Hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Min favorit!

    Den har allt jag gillar: en gnutta magi, fara och äventyr och de två tidsresande ungdomarna Theo och Ramona. Språket är målande, och får allt att verka extra levande.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius