Äventyr på Nya Zeeland (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Kimberlie och Andy (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2011-12-01
Upplaga
2
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485047

Äventyr på Nya Zeeland

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2011-12-01
132
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kimberlies första resa till Nya Zeeland blir inte alls vad hon förväntat sig. Istället för tråkiga släktträffar får hon uppleva skrämmande äventyr, när hon ensam ger sig av för att utforska det okända landet. Nya Zeelands natur är inte så ofarlig som hon trodde. En mystisk man dyker oväntat upp och skrämmer henne. Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

Första boken i en ny äventyrsserie som utspelar sig på Nya Zeeland.

Nya Zeeland, dess mystiska natur och historia skildras i en nervkittlande berättelse. En spännande thriller som tar andan ur läsaren...

Du som älskar Kimselius böcker om Theo och Ramona, kommer att ta även Kimberlie och Andy till ditt hjärta och sluka den första boken i den nya serien.

"Detta är en riktig äventyrsbok och det händer saker hela tiden. En dramatisk inledning och man är fast!" Boktipsaren.se

"...En spännande och lättläst historia för vetgiriga läsare..." BTJ, lektör Fia Larsson

"En lättläst fakta-fiction berättad i ett högt tempo." BTJ, lektör Magnus Öhrn

"Jag rekommenderar verkligen Kimberlieböckerna, och jag längtar väldigt mycket efter fortsättningarna!" Matildas Bokhörna

Utdrag ur Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland:

Benen ville springa fortare och fortare efter allt resande, och snart sprang Kimberlie det snabbaste hon någonsin kunde i den tunga sanden och vattnet. Plötsligt slog hon foten i en sten och föll handlöst framstupa i vattnet. I samma stund kom en stor våg och sköljde över henne. Hon spottade och fräste när munnen fylldes av vatten. Vågen drog sig tillbaka och Kimberlie satte sig upp. Hon visste inte om det var tårar eller vatten som rann på kinden, men en sak var säker, det gjorde hemskt ont i foten. Innan hon hunnit ta sig upp slog en ny våg över henne. Snabbt höll hon andan för att undvika en ny kallsup.
Under språngmarschen hade hon kommit riktigt långt ut i vattnet. Det nådde henne nu ända upp till låren när hon reste sig upp. Hon såg ned på sina blöta kläder och skrattade. Vad skulle mamma säga nu? De hade inte så mycket ombyte med sig eftersom de ville ha minimal packning i bilen...
En ny våg sköljde över henne. Det var tur att hon inte hade tagit mer kläder på sig! Nu var det inte så mycket att torka. Hon såg längtande ut mot nästa våg som närmade sig och tänkte: Äsch, jag är ändå våt, sedan slängde hon sig rätt in i nästa stora dyning som kom insvepande mot stranden.
Vågen var stark och förde henne en bit tillbaka mot stranden. Hon reste sig snabbt och rusade ut för att möta nästa våg. Den förde henne också en bit tillbaka, men inte riktigt lika långt. Hon rusade ut igen. Nu hade hon vatten ända upp till midjan.
Kimberlie guppade upp och ned i takt med vågorna. Än närmare stranden och än längre ut beroende på hur stora vågorna var. Livet var bra underbart!
Plötsligt såg hon något komma emot sig i vattnet. Hon ställde sig upp och blev förskräckt när vattnet nådde henne ända upp till axlarna. Hur hade hon kommit så här långt ut? Hon vred på huvudet och såg den avlägsna stranden. Sedan vände hon sig mot det som var på väg mot henne. Även om hon aldrig tidigare i sitt liv hade sett en sådan här livs levande, insåg hon genast vad det var: en hajfena!
EN HAJ!
Skräcken grep tag i Kimberlie. Det här var inte längre vattenbrynet där hon snabbt kunde sätta sig i säkerhet. Här var det djupt! Vad hade hon egentligen tänkt på när hon gett sig ut i vattnet, alldeles ensam, utan att först ta reda på om här fanns hajar? Stel av skräck såg hon hajen närma sig. I nästa sekund släppte handlingsförlamningen. Hon slängde sig i vattnet och simmade mot land det snabbaste hon kunde. När hon vred på huvudet såg hon hajfenen sticka upp ur vattnet strax bakom henne.

Andy vaknade tidigt på morgonen. Det här var sista dagen på sydön. Ikväll eller imorgon skulle de ta färjan tillbaka t
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äventyr på Nya Zeeland
  2. +
  3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 261 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Äventyr på Nya Zeeland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. På ett mycket opedagogiskt sätt inleder författarinnan...
    Anni, 6 oktober 2013

    På ett mycket opedagogiskt sätt inleder författarinnan med att skrämma upp flygrädda läsare och fortsätter sedan med att sprida obehagliga fördomar om nya zeeländare. Språket är styltigt och påminner starkt om skoluppsatsskrivning, där skribenten vinnlägger sig mer om form än tillgänglighet. Innehållet är orealistiskt i sin beskrivning av huvudpersonen och hennes familjs besök hos nära släktingar, som beskrivs som fullkomliga främlingar. Det ligger en hotfull föraning om annalkande katastrof ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius