Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2013-07-10
Upplaga
4
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
453 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485399
Faraos förbannelse (kartonnage)

Faraos förbannelse

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2013-07-10
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Djupt nere i en faraos grav i nutidens Egypten händer något märkligt: Ramona lägger händerna över två hieroglyfer på gravkammarens vägg, uttalar en ramsa och i nästa stund upptäcker Theo förvånat att Ramona är försvunnen.
Ramona har hamnat i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme. Hon ångrar sitt tilltag och försöker komma tillbaka till ljuset och Theo. Men hon misslyckas. Skälvande slår Ramona armarna om sig och försöker hålla paniken borta.
Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 132 före Kristus födelse och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.

Kim M. Kimselius har under drygt 22 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2019 har Kim gett ut närmare 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.

 

"Bokens styrka är den intresseväckande, faktamässigt tillförlitliga beskrivningen av den forntida egyptiska sociala och geografiska miljön. Författaren väver samman de historiska faktauppgifterna med en flödande berättarfantasi som hela tiden håller läsaren fängslad." BTJ, lektör Lars Rask.

"Detta var en otroligt bra och spännande bok. Den var skriven på ett sätt som gör läsaren nyfiken och håller intresset uppe. Det är inte svårt att förstå varför Kim M Kimselius är en uppskattad författare." Veronica Cadji

"Det är så härligt att läsa en äventyrsbok, där faktan är så fint instoppad. Man lär sig massor utan att vara medveten om det. Gissa två gånger om den här lärarinnan blev glad." Boktokig

"En rafflande bok, välskriven med stark närvarokänsla." Blekinge Läns Tidning, Johanna Rundgren.

"Att göra historien tillgänglig så här och låta den gripa in i dagens verklighet, skapar intrycket att världen är gemensam och att det liv vi lever idag har bred förankring." Åbo Underrättelse, Finland, Siv Illman.

"Det är så härligt att läsa en äventyrsbok, där faktan är så fint instoppad. Man lär sig massor utan att vara medveten om det. Gissa två gånger om den här lärarinnan blev glad." Bokbloggen Boktokig

"Den var väldigt spännande och man lär sig. Jag kan mycket mer om historia efter att ha läst den, så därför borde ni också läsa den!" Bokrecensioner i Femman

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

Utdrag ur Faraos förbannelse:
Sakta reste Ramona sig upp, stålsatte sig för det väntande mörkret och öppnade ögonen. Det var kolsvart omkring henne. Hon kämpade med gråten och lyckades till slut tränga tillbaka den. Sedan började hon leta sig vidare i graven.
Trevande kände Ramona utefter väggen för att hitta utgången. Hon fann en dörröppning och ramlade genast handlöst nedför en trappa. "Men här fanns ingen trappa!" utbrast Ramona förvånat och gned sitt ömmande knä.
I nästa stund tystnade hon och stirrade stelt ut i mörkret. Ett fladdrande ljussken kom sakta närmare. Hjärtat bultade vilt igen.
Ramona tänkte snabbt igenom de alternativ hon hade att välja på. Antingen hade strömmen gått och hon hade kommit vilse i graven på något sätt. Därför gick en guide omkring med ficklampa och såg efter om det fanns turister kvar nere i graven, eller så hade hon, åh hemska tanke, förflyttats i tiden utan Theo.
Ficklampors sken fladdrar inte, tänkte Ramona.
Även om Ramona inte gärna ville medge det, insåg
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Faraos förbannelse
  2. +
  3. Theos Pompeji

De som köpt den här boken har ofta också köpt Theos Pompeji av Kim M Kimselius (inbunden).

Köp båda 2 för 266 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Faraos förbannelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande äventyr i det forntida Egypten
    Sandra Petojevic, 27 november 2015

    Faraos förbannelse av Kim. M. Kimselius är en riktigt spännande bok som levererar intressanta fakta på samma gång. I en egyptisk gravkammare hittar Ramona ett par magiska hieroglyfer som får henne att färdas till farao Tutankhamons tid - utan Theo! Och medan man följer Ramona på hennes äventyr så får man lära sig en hel del om hur de forntida egyptierna levde, hur de bodde och hur de behandlade sina döda. Berättelsen är så skickligt gestaltad att man upplever att är att man är med Ramo... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Faraos förbannelse