Anastasias öde (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 19)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2014-07-16
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 23 mm
Vikt
517 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485443
Anastasias öde (kartonnage)

Anastasias öde

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2014-07-16
139
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin har varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.
2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.
Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.
En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.

"En helt fantastisk och spännande bok som fick en till att inte vilja släppa den när man påbörjade läsningen. Boken höll mig fängslad och på grund av det så gick det väldigt fort att läsa ut den. När den var utläst kände jag att detta var en fantastisk bok och om sanningen ska fram så känns detta som en bok jag kommer att läsa igen för så bra och spännande var den." Lexie läser

"Kimselius har verkligen överträffat sig i Anastasias öde och boken är definitivt bland hennes bästa ur denna serie, om inte den bästa." Roxana Kaboli

"Anastasias öde är en berättelse som på ett levande sätt skildrar tsarfamiljens undergång och tar fasta på myten om att en av dem, Anastasia, skulle ha överlevt. Samtidigt lyckas författaren med känsla förmedla det svartsjukedrama som utspelas mellan Ramona och Theo när en tredje person kommer emellan dem. --- Boken passar bra som bredvidläsning i historieämnet. Sammanfattningsvis en av de starkaste böckerna om Ramona och Theo." BTJ, lektör Anna Wilner

"Kimselius har skrivit ännu en spännande, lättläst roman full av historiska fakta och detaljrika miljöer. Läsaren får en bra inblick i den historiska epoken och tsarfamiljens öde. --- Handlingen är fängslande från första stund." BLT Hanna Lindbom

"Detta är en av Kimselius vassaste böcker hittills, då den innehåller allting man förväntar sig av den, och lite till. Historian visas på ett bra sätt, och man lär sig otroligt mycket; känslor visas tydligt och man rycks med i handlingen. Ett strålande jobb av Kim helt enkelt!" Fanny Olsson

"Riktigt, riktigt bra! Kul twist på slutet." Annelie Nilsson

"Gud vad bra den var! Denna bok påminde mig om varför du är och för alltid kommer att vara min favoritförfattare." Linda Myhrman

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

Utdrag ur Anastasias öde:
Hon satt gömd bakom en byrå och kikade fram på dem som inspekterade tsarfamiljens möbler som snart skulle auktioneras ut.
Hon var tvungen att svälja ned klumpen som växte i halsen, när minnena strömmade emot henne. Hon mindes sin far, så stolt och rak i ryggen, obändig, oförmögen att krossas, det hade hon i alla fall trott, men ödet ville annat.
Hennes kära mor, så vacker. Nu var hon betydligt mycket äldre än vad hennes mor hade blivit.
Syskonen, de kära och den sjuklige brodern, de älskade hundarna.
Nu var de alla borta sedan länge. Ödet hade varit grymt, format dem till ett liv de aldrig skulle komma att få leva.
Folk fingrade på bordets blanka yta, kände på sidentyget på soffan och fåtöljerna, de granskade, kritiserade och kom med lovord. Hon såg och kände irritation, längtan, sorg och förväntan.
Spänt väntade hon på de rätta
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anastasias öde
 2. +
 3. Hjärnstark junior : smartare, gladare, starkare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark junior : smartare, gladare, starkare av Anders Hansen, Mats Wänblad (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Anastasias öde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas varmt!

  "Anastasias Öde" är Kim M Kimselius 19:e bok om Theo och Ramona, två bästa vänner som har förmågan att resa i tiden. Den här gången reser de till revolutionens Ryssland år 1917. Mitt i krigets hetta upptäcker Ramona en annan sida av sig själv, medan Theo försöker komma till underfund med vad de främmande känslorna för en viss storfurstinna kan betyda.

  En historisk äventyrsroman som har något extra för alla åldrar. Författaren Kim M Kimselius lyckas ta med vänskap, olycklig kärlek och ... Läs hela recensionen

 2. 5 stjärnor + !
  Bodil Mårtensson, 21 november 2014

  Kim M Kimselius böcker griper tag i dig från första sidan - man kan inte sluta
  läsa! Från en furstligt brokadklädd soffa sänds man i "Anastasias öde" rakt
  in i ett ryskt furstepalats mitt under brinnande februarirevolutionen 1917.
  Hotbilden mot furstefamiljen är stor. Vem är vän och vem är fiende?

  Tidsresenärerna Theo och Ramona hamnar än en gång i en minst sagt laddad situation
  då historiens vingslag kallar dem, och åter placerar dem i fokus för dramatiska
  s... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius