Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Markus och Matilda (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-03-02
Upplaga
1
Förlag
Roslagstext
Medarbetare
Kimselius, Jan (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
382 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485481
Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen (kartonnage)

Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen

(13 röster)  |  Läs 13 recensioner
Kartonnage Svenska, 2015-03-02
144
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I en grotta upptäcker Markus något som liknar en stor skimrande såpbubbla. Den ser skrämmande farlig ut och han törs inte komma nära den.
Plötsligt dyker en främmande person upp i grottan. Det är Matilda, en äventyrlig flicka, som inte är rädd för något. Markus vill inte visa sin rädsla, utan sträcker fram handen mot bubblan och vidrör den.
I samma ögonblick börjar äventyret för dem båda, för bakom bubblan väntar en magisk och skrämmande värld.

"Historien bjuder på mycket fantasi och massor av spänning. Min personliga favorit är när råttan både kommunicerar med människor och djur det är spännande att få följa med en bit in i djurens värld. En fantastisk tanke." Sanna Palmén

"Kim har skapat en så verkligt naturlig och trovärdig värld, äkta, spännande. Den har allt! Riktigt, riktigt bra skrivet!" Författaren Eva Ullerud

"Kim M Kimselius har gjort det igen. Från första sidan ville jag bara hålla fast i boken och fortsätta läsa." Jessica Bengtsson

"Kim M Kimselius leker med verkligheten och får oss läsare att resa både i tiden och i rummet. Finns det något mer lockande än att få kasta loss från vår välkända hamn ibland, och upptäcka andra tider och världar? I Staden på andra sidan - Kompassen tar Kim oss med till ett alternativt universum, en värld av djungel, purpur och magi, förtryckta människor och en ond makt som styr över allt och alla." Författare Lisa Hågensen

"Boken är spännande och överraskande. Man får uppleva både glädje, spänning, nyfikenhet och en känsla av att allt är möjligt." Matilda Ahlberg

Markus vände sig om och såg på Matilda. Hon stod förstummad och tittade på den vackert skimrande bubblan. Utan att han tänkte sig för, sträckte Markus fram handen och fattades hennes. Hon protesterade inte.
"Vad är det där?" frågade hon och lät nästan andäktig i tonen.
Markus förstod henne, det var en mäktig och samtidigt skrämmande känsla, att stå framför den skimrande bubblan. Om han tog på den kanske den sprack? Det brukade såpbubblor göra. Kanske skulle det välla spindlar ur den? Kanske hade de hittat en ny djurart?
"Vi måste se efter!" sa Matilda och sträckte fram handen mot bubblan.
Markus drog henne bakåt och hejdade henne.
"Nej, vi vet inte vad som händer om vi rör den. Kanske den exploderar och miljontals spindlar krälar ut."
Markus var inte speciellt förtjust i spindlar, han var inte modig över huvud taget. Ändå fanns det en iver inom honom att upptäcka nya saker och ting.
Kompassen pirrade intensivt, som om den plötsligt blev mycket glad, vilket gjorde Markus rädd. Sedan fylldes han av ett oväntat mod. Det var en märklig känsla som han aldrig tidigare hade upplevt. Han kände sig oövervinnlig, odödlig, som om han var stor och stark och kunde korsa oceaner bara genom att gå på vattenytan.
Matilda märkte tydligen förändringen, för hon såg på honom och sa:
"Vad hände?"
Markus log brett och leendet var det härligaste han hade känt på länge. Det var äkta och ren glädje som fyllde hans bröst. Han var inte rädd för något längre.
Kompassen pirrade allt starkare i fickan. Han tog upp kompassen och höll den i sin hand. Nålen pekade stadigt mot den skimrande bubblan. Plötsligt började nålen vibrera. En flämtning från Matilda fick Markus att lyfta blicken och se på henne.
Hon stirrade med uppspärrade ögon mot bubblan, som växte sig allt större och närmade sig dem,, snart skulle den omsluta dem helt och hållet. Om de inte gav sig av ut ur grottan genast skulle det vara för sent, den stora bubblan skulle spärra vägen för dem.
"Vad gör vi?" ropade Matilda. Hon såg blek ut och inte lika självsäker som tidigare.
Då fattade Markus ett för honom mycket ovanligt beslut. Kanske skulle han ångra sig, kanske inte, men just nu var det som om det inte längre var han som bestämde, det var kompassen...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen
 2. +
 3. Staden på andra sidan. Del 2, Fjäderpennan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staden på andra sidan. Del 2, Fjäderpennan av Kim M Kimselius (kartonnage).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Staden på andra sidan. Del 1, Kompassen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt för bokslukare som gillar fantasy
  Axel, 11 år, 15 september 2015

  Kim M Kimselius har skapat en väldigt spännande fanatsy-berättelse. Boken är lättläst, med korta kapitel och relativt stor text. Varje kapitel avslutas på ett sådant sätt att man vill läsa vidare, vilket gör att man lätt läser lite längre tid än man tänkt från början. Detta är den första boken i en serie och jag ser redan fram emot nästa bok. Jag kan varmt rekommendera boken, både som högläsning och för alla barn i bokslukaråldern som tycker om fantasy och spänning.

 2. Recension av Staden på andra sidan- Kompassen
  Mickael Areklätt, 8 maj 2015

  Den här boken fångade mig. Jag kände genast igen mig i huvudpersonen Markus. Varje gång han blev rädd blev jag rädd, varje gång han blev glad blev jag glad. Kim, författaren, har verkligen lyckats fånga mitt intresse för att läsa vidare i boken.
  I början av boken är det svårt att hänga med i händelserna. Ju mer man får veta om personerna och deras personligheter desto mer hänger hela berättelsen ihop. Författaren(Kim) delar ut lagom många ledtrådar hela tiden för att behålla spänningen. ... Läs hela recensionen

 3. Spännande äventyr för en yngre publik!
  Gabriella, 24 april 2015

  Mina tankar: Jag måste säga att jag är extremt kluven till den här boken. Det är något som inte alls får mig att fastna och jag fick verkligen tvinga mig själv att sitta kvar på stolen och läsa ut den.. I vanliga fall brukar jag gilla Kims språk men i den här boken fastnade jag inte alls för det och inte heller för berättelsen vilket kändes väldigt tråkigt för det är egentligen en bra berättelse. Jag kände inte riktigt att språket flöt på så bra som det gjort i de böcker jag läst av henne tid... Läs hela recensionen

 4. En riktig bladvändare för bokslukare
  junsui, 21 april 2015

  Jag hade världens bästa flygplansunderhållning när jag nu i helgen reste till London. Jag läste andra halvan av Kim M. Kimselius bok Staden på andra sidan - Kompassen på flygplanet och flygresan gick så mycket snabbare.
  Kimselius har skrivit en mycket spännande fantasybok som i mångt och mycket även påminner om en saga. Hon kan verkligen konsten att skriva en blandvändare. Kapitlen är korta och varje kapitel - och då menar jag verkligen alla kapitel - slutar med en cliffhanger.
  Markus... Läs hela recensionen

 5. Kompassen kommer inte att lämna dig besviken!
  Lea Kjellin, 19 april 2015

  Denna bok har jag läst tillsammans med mina barn som är 6 och 8 år. Både barnen och jag har levt oss in i Marcus och Matildas fantastiska äventyr i en främmande och förtrollad värld som behöver deras hjälp. Ibland har det nästan känts som att vi varit där själva och det har gett upphov till många både spännande och viktiga diskussioner.

  Ett stort plus har varit bokens korta kapitel då de öppnat upp möjligheten till mysiga lässtunder lite när som helst under dagarna. Vi har dessutom h... Läs hela recensionen

 6. En spännande äventyrssaga om vänskap
  Sandra Petojevic, 25 mars 2015

  Markus, en tolvårig kille med en elak styvpappa finner en karta och en kompass uppe på vinden. Så börjar fantasyboken Staden på andra sidan - Kompassen av Kim M. Kimselius (Roslagstext förlag) som är den fristående första delen i en kommande serie, och således redan i början utlovas spänning och äventyr. Man blir verkligen inte besviken, redan efter några sidor finner Markus en skimrande portal till en annan värld, och med den äventyrliga tjejen Matilda hamnar de i ett rike där allting... Läs hela recensionen

 7. För sago- och fantasyfantaster

  För sago- och fantasyfantaster så är det här helt rätt. Ond trollkarl, förtrollat land, häxor, magiska ting, stort mod, fina skildringar, spännande handling och ett bra äventyr resulterar i en bra bok. Ingenting är omöjligt i en bok av Kim Kimselius, och överraskningarna är alltid nära. Svårt att förutse vad som ska hända och ett mycket oväntat slut.

 8. Kompassen - en favorit
  Pernilla Gunnarsson, 10 mars 2015

  Jag tycker boken passar för barn mellan 8 och tio år. De som har kommit igång med sin läsning och gillar spännande böcker.

  Boken handlar om två barn och deras äventyr. De kommer till en förtrollad värld genom magi. Väl där upptäcker de att allt inte står rätt till i kungariket. Deras uppdrag blir att ställa allt till rätta. En fantasyberättelse rätt och slätt.

  Min dotter (7 snart 8 år) och jag har läst boken tillsammans innan hon ska sova. Jag läste mellan två och tre kapit... Läs hela recensionen

 9. En spännande fantasivärld
  Eva Ullerud, 9 mars 2015

  Jag har haft nöjet att läsa och recensera Kim M Kimselius senaste bok Staden på andra sidan - Kompassen som kommit ut i dagarna på Roslagstext. Eftersom jag älskar fantasy gör jag det gärna.

  Huvudkaraktärerna i berättelsen är två barn, Markus och Matilda, som finner en märklig bubbla i en grotta och genom den kommer till en främmande värld. Sedan börjar det hända saker. Jag ska inte avslöja vilka men spänningen stegras gradvis och jag kan säga att när jag var mitt i boken var det så ... Läs hela recensionen

 10. Staden på andra sidan : Kompassen
  Jessica, 8 mars 2015

  Kim M Kimselius har gjort det igen.
  Från första sidan ville jag bara hålla fast i boken och fortsätta läsa.
  Boken är beskrivande i känslor och omgivning.
  Jag ser den nya världen framför mig medans Markus och Matilda kastas in i äventyret. Känner deras sorg, rädsla och glädje.

  Kapitlen är korta och slutar så att man bara vill fortsätta framåt.
  Markus och Matilda har fått en plats i mitt hjärta, och jag längtar redan efter nästa bok i serien

 11. Fantastisk bok, väl skriven!
  Alexander Nilsson, 6 mars 2015

  Kim M Kimselius visar ännu en gång sin förmåga att väva ihop ord till meningar och sedan förvandla dem till böcker som säljs fortare än smör. Det syns verkligen att hon älskar att skriva. Hon sätter hela sin själ i berättelsen och leder inte bara berättelsens huvudpersoner, Markus och Matilda på ett äventyr som hamnar i ett främmande land fyllt med magi, utan även läsaren själv. Efter de första orden fångar hon upp din uppmärksamhet och innan det första kapitlet är slut finns det ingen återvändo.

 12. Spännande :-)
  Sanna, 6 mars 2015

  Boken är en spännande fantasy som även handlar om längtan ur en jobbig livssituation. Marcus är en kille som är ett offer, men han blir en hjälte. Han längtar efter att bli räddad, men blir den som räddar. Matilda är tuffa tjejen som längtar efter äventyr, eftersom livet i sig inte erbjuder det. Hon är tjejen som inte har några problem, men blir den som behöver skydd. De tu hamnar på andra sidan kompassen, och tillsammans tar dig sig igenom riskfyllda situationer och räddar livet på varandra.... Läs hela recensionen

 13. Äventyr, purpur och magi!
  Lisa Hågensen, 3 mars 2015

  Kim M Kimselius leker med verkligheten och får oss läsare att resa både i tiden och i rummet. Finns det något mer lockande än att få kasta loss från vår välkända hamn ibland, och upptäcka andra tider och världar?

  I Staden på andra sidan tar Kim oss med till ett alternativt universum, en värld av djungel, purpur och magi, förtryckta människor och en ond makt som styr över allt och alla.

  Markus är en helt vanlig pojke, inte speciellt modig, ganska ensam och hårt hållen av sin ... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Kim M Kimselius