Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 7)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2018-05-28
Upplaga
3
Förlag
Roslagstext
Medarbetare
Kimselius, Jan (form)
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
504 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485979
Snapphanar! (kartonnage)

Snapphanar!

Kartonnage Svenska, 2018-05-28
129
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna, frihetskämparna i kriget mellan Sverige och Danmark år 1676. Vid en olycka förlorar Ramona minnet och minns inte vem hon är. Theo lyckas följa efter Ramona i tiden, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna i en strid på liv och död.

"Har bara ett ord för denna bok: PERFEKT! Spännande från första till sista sidan, bra öppning, bra handling och snyggt avslut. Med andra ord TOPPEN!" Fil.mag. Kristina Fridensköld.

"Kimselius ger en levande skildring av snapphanarna i de skånska skogarna. Hon gestaltar på ett bra sätt hur vanliga bönder drabbas av kriget och visar genom sin nyanserade skildring att historia skrivs av segrarna. Robert som kan sin historia får inse att snapphanarna är inte genomgående onda och de erövrande svenskarna inte enbart goda. Det lättlästa språket och den spännande handlingen gör boken till ett bra val för läsovilliga pojkar. Den utmärkta ordlistan underlättar för yngre läsare. Boken bör fungera väl i olika temaarbeten. "BTJ, lektör Agneta Warheim.

"Snapphanebok ingen bör gå miste om", BLT, Hanna Lindbom.

"Boken är fylld med spännande vändningar och de fantastiska skildringarna fängslar från första sidan", Commersen, Sofia Magnusson.

"Otroligt! TOPPEN! Den är så perfekt! DEN ÄGER!!! Aziza Tariq Mirza.

"En väldigt spännande, händelserik och fartfylld bok." Cecilia Grip.

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

UTDRAG UR SNAPPHANAR:

"Är du spion?" röt Peder.

Han kunde inte hålla tillbaka sin ilska över att så lätt ha blivit ertappad av en pojkspoling. Men inte hade han kunnat tro att en spion gömde sig hos Bendt Oredtzen. Om någon gömde sig här var det snapphanar, inte en svenskspion. Ramona skakade ivrigt på huvudet, samtidigt som hon bleknade av rädsla över mannens ilska.

"Vi skjuter honom!" konstaterade Peder Pedersen kort och vände sig bort från Ramona. "NEJ!" skrek Ramona. "TYST!" röt Peder, snurrade runt på direkten och smällde till Ramona rakt över munnen.

Det gjorde ont och Ramona kunde inte låta bli att skrika till. Hon slickade bort blodet från läppen som spruckit av slaget. "Ett sådant litet våp!" sa Peder och blängde på Ramona. "Det är ingenting att spara, ta ut honom på gården och skjut honom". Bendt tvekade.

Han var inte säker på att pojken han höll i ett fast grepp var spion. Aldrig tidigare hade någon vågat smyga in i hans hus för att spionera. Om kungens män kom, då kom de öppet i stor skara för att genomsöka hans gård efter snapphanar. Att skicka en spion hit.

Sakta skakade Bendt på huvudet och var i stort sett säker på att det var en oskyldig pojkstackare han höll i sin famn. Utan att tänka på det släppte han efter på greppet om pojkens kläder.

När Ramona kände greppet lossa såg hon sin chans. Hon ville absolut inte bli skjuten. Hon ville tillbaka till sin egen tid. Från en film på tv mindes hon hur en person tagit sig ur ett liknande grepp, snabbt slappnade hon av och sjönk nedanför mannens armar, samtidigt som hon spände musklerna och tog ett språng ifrån mannen och förbi mannen som ville skjuta henne. Hon kom förbi båda männen och sprang mot ytterdörren och räddningen. Bara den inte var reglad, då skulle hon inte kunna ta sig ut. Fanns det någon annan utgång i så fall? Hjärtat bultade på Ramona, inte av den korta språngmarschen utan av rädsla för att bli tillfångatagen och skjuten. Hon visste med sig att det inte var någon idé att berätta den verkliga orsaken
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snapphanar!
  2. +
  3. Hotet mot Venedig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet mot Venedig av Kim M Kimselius (inbunden).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim M Kimselius