Vikingaträl (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Theo och Ramona (del 5)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2018-05-28
Upplaga
4
Förlag
Roslagstext
Dimensioner
210 x 140 x 25 mm
Vikt
469 g
SAB
Hcg
ISBN
9789186485993
Vikingaträl (kartonnage)

Vikingaträl

Kartonnage Svenska, 2018-05-28
129
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ovädret är över Theo och Ramona innan de hinner reagera och plötsligt ligger de i vattnet tillsammans med sin hund Pluto. Innan Theo dras ned under vattnet ser han en märklig syn, ett stort skepp med ett fyrkantigt rött segel och en drake i svart på seglet. Runda mönstrade färgglada sköldar på utsidan av båten och i fören sticker ett stort ondskefullt drakhuvud upp! Ett vikingaskepp!

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har återigen förflyttats i tiden, till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död!

"Vikingatida äventyr skildras av en tydlig allvetande berättarröst som väver in en trovärdig historisk verklighet i fiktionens vävstol. Berättelsen uppbärs av en värme i gestaltningen av huvudpersonerna som fångar läsaren." BTJ, lektör Thomas Storn.

"Författaren varvar historisk fakta med fantasifull fiktion och skapar en fascinerande brokig och spänningsladdad vävnad, som läsaren inte kan ta ögonen ifrån förrän de sista trådarna vävts samman." BTJ, lektör Lars Rask.

"Kim Kimselius har ett fascinerande sätt att skriva som gör att såväl vuxna som ungdomar har stort utbyte av hennes berättelser." Commersen, ansvarig utgivare Peter Enckell.

"Ofta blir berättelserna så spännande att läsaren har svårt att tro att de faktiskt bygger på historiska händelser." Sydöstran, Håkan Kjellgren.

"Det som gör Kim Kimselius böcker speciella är att de tilltalar både vuxna och ungdomar." BLT, Anders Haraldsson.

"En enormt bra och spännande bok, som jag verkligen rekommenderar." Matildas Läshörna recenserar Vikingaträl.

"Den är svår att lägga ifrån sig. Vi använde boken som högläsningsbok och klassen var rörande överens. Toppbetyg. Rekommenderas!" Backaboken recenserar Vikingaträl.

"Den här boken är VERKLIGEN grym!" Skåpet recenserar Vikingaträl.

"Kims böcker är väldigt spännande och dessutom får läsaren historisk kunskap med sig. " Författaren Monika Häägg.

Kim M Kimselius historiska äventyrsberättelser om Theo och Ramona är mycket populära och översatta till sex språk. Böckerna är fulla av fakta, samtidigt som de är spännande och svåra att lägga ifrån sig. Dessutom avslutas varje bok med en gedigen faktadel. Många skolor använder Kimselius böcker som temaböcker.

Utdrag ur Vikingaträl:

"Nu, Ramona! Nu är det snart vår tur!" viskade Theo. "Upp på benen, var beredd. Du vet vad som gäller. Bussa Pluto på väktarna så fort jag har kommit ut ur buren. 'Attack' är kommandoordet." "Varför säger inte du åt honom?" undrade Ramona, osäker på om hon verkligen hade mod att ge kommandot åt Pluto. "De förväntar sig att jag ska göra något, men inte du, min lille klene bror, som verkar så osäker på livet", sa Theo och log mot Ramona, för att mildra de försmädliga orden. En hastig vrede hade flammat upp inom henne, men den dämpades snabbt av Theos leende. Han menade väl. Han ville att de skulle se henne som liten och klen, fastän vikingarna som fångat dem ville att hon skulle se stor och stark ut. Hon undrade vilket som var bäst för henne själv. Vilken roll ville hon spela? Eller ville hon kanske helt enkelt bara vara Ramona och inte vikingapojken Ram?

"Nu! Upp på benen!" viskade Theo intensivt, när han insåg att Ramona fortfarande satt på marken och såg obeslutsam ut. "UPP!" Ramona kämpade sig upp med hjälp av Pluto. Varför hjälpte Theo henne inte? Det brukade han göra. Hon såg på honom. Han stod där sammanbiten och koncentrerad och stirrade ut ur buren, hans muskler var spända, som till språng. Ramona började andas i korta, flämtande andetag. Hon var rädd, så förfärligt rädd, trots att hon hade både Pluto och Theo hos sig. Hon bad en stilla bön till sina förfäder om hjälp. Det hade hon lärt sig hos Inkaindianerna. Och någonstans bland d
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vikingaträl
  2. +
  3. Theos Pompeji

De som köpt den här boken har ofta också köpt Theos Pompeji av Kim M Kimselius (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim M Kimselius