Montedidio (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2011-01-27
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Viveca Melander
Originaltitel
Montedidio
Medarbetare
Thollander, Leif (form)
Dimensioner
200 x 120 x 9 mm
Vikt
164 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497057
Montedidio (häftad)

Montedidio

(1 röst)
Häftad Svenska, 2011-01-27
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»Idag gör jag de första anteckningarna för att hålla reda på de nya dagarna. Jag går inte i skolan längre. Jag har fyllt tretton och pappa har satt mig i arbete. Det är som det ska vara, det är dags.»

Det är 1950-tal i fattigkvarteret Montedidio högt uppe på berget med utsikt över hela Neapel. På en överbliven pappersrulle skriver en ung snickarlärling ner sina tankar om livet. Om fadern som går på stuveriarbetarnas kvällskurs för att lära sig att läsa och skriva, om Rafa-niello som lagar de fattigas skor i väntan på att vingarna som trängs i puckeln på hans rygg en dag ska ta sig ut och föra honom till Jerusalem, om Maria som inviger honom i kärlekens mysterier och om det magiska ögonblick då den dagliga träningen ska ha gjort hans arm stark nog att slunga iväg den bumerang som han har fått i present av sin far.

Erri De Luca, en av Italiens mest uppmärksammade samtida författare, föddes 1950 i Neapel. Efter studieåren var han under en period medlem i vänsterrörelsen Lotta continua och försörjde sig därefter under många år bland annat som byggnadsarbetare. Sedan debuten 1989 har De Luca skrivit ett tjugotal böcker. Montedidio (2001) är hans första bok i svensk översättning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Montedidio
  2. +
  3. Till Isabel : en mandala

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till Isabel : en mandala av Antonio Tabucchi (häftad).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Montedidio