Annonsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2013-04-04
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Anna Säflund-Orstadius
Originaltitel
L'annonce
Medarbetare
Thollander, Leif (form)
Dimensioner
200 x 122 x 10 mm
Vikt
196 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497248
Annonsen (häftad)

Annonsen

(5 röster)
Häftad Svenska, 2013-04-04
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bonden Paul, 46 år, vill inte sluta sina dagar ensam på familjegården i södra Frankrike som han delar med två gamla morbröder och sin ogifta syster. Annette, 37 år, är bosatt i norr. Efter att ha brutit med fadern till sonen Éric vill hon börja ett nytt liv på annat håll. Hon svarar på Pauls kontaktannons.

Med sitt omsorgsfullt utmejslade språk,sin inkännande, träffsäkra och humoristiska blick har Marie-Hélène Lafon skapat en storslagen berättelse om ett möte mellan två skilda världar. Om tillkortakommanden, tillhörighet och främlingskap, förhoppningar och kärlek.

Marie-Hélène Lafon, född 1962, växte upp på föräldrarnas bondgård i Cantal, ett landskap som intar en central plats i hennes verk. Lafon är sedan 1980 bosatt i Paris där hon undervisar i klassiska språk. Av hennes nio böcker är "Annonsen" den första som översatts till svenska. Förlaget har även utgivit romanen "De sista indianerna" (2017).

"Strålande bra. (...) Hennes språk är helt underbart."
Go'kväll, SVT

"Marie-Hélène Lafon har ett fantastiskt sätt att berätta på som man sugs in i. (...) Den här ska läsas och upplevas. (...) En klar 4:a. En liten romanpärla."
Gomorron Sverige, SVT

"Skildringen av Annettes bakgrund i norra Frankrikes rostbälten är känslig som bränd hud. (...) Annonsen är som ett kammardrama. Lafon vägrar skriva med grälla ord. Meningarna är minutiösa, långa, vindlande. Människorna får språklig omsorg i sin karga utsatthet."
Expressen

"en tät berättelse om hur två mycket olika människor börjar ett nytt liv tillsammans. (...) skildringen av det omaka paret är illusionslös - men också underbar i sina oväntade turer. Lafon berättar lika knivskarpt som ömsint, vi får ta del av livsexperimentet hos två människor som har allt att vinna men också allt att förlora."
Svenska Dagbladet

"Öppnar en helt ny bok från Elisabeth Grate Bokförlag. Känner den där förväntan man gör inför hennes böcker. Och jag blir inte besviken. (...) Marie-Hélène Lafons prosa är lyrisk, tät, vindlande lätt. (...) Det här är litteratur som vill läsaren något väsentligt"
Bloggen Vaka över ensamheten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Annonsen
  2. +
  3. Våra liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våra liv av Marie-Hélène Lafon (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie-Hélène Lafon

Bloggat om Annonsen