Våra liv (häftad)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2019-01-17
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Jan Stolpe
Originaltitel
Nos vies
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
195 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497668
Våra liv (häftad)

Våra liv

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-01-17
129 149 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Tre personer i matbutiken Franprix på rue du Rendez-Vous 93 i Paris: En medelålders kvinna som betraktar. Gordana, den yppiga, skarpt blonderade unga kassörskan. Den mörke mannen i fyrtioårsåldern som envisas med att komma till kassa 4 varje fredag mellan klockan 11 och tjugo över. Kvinnan som betraktar, Jeanne Santoire, är berättaren. Allt existerar genom henne. Hon uppfinner ett liv, flera liv, i nutid, i det förflutna i framtiden åt både Gordana och den mörke mannen som hon ger namnet Horacio Fortunato. Samtidigt som Jeanne i hemlighet skapar dessa vardagliga liv, nystar hon upp sin egen livshistoria.

Våra liv är en storartad, ömsint skildring av staden och dess ensamheter.

Marie-Hélène Lafon, född 1962, växte upp på föräldrarnas bondgård i Cantal, ett landskap som intar en central plats i hennes verk. Lafon är sedan 1980 bosatt i Paris där hon undervisar i klassiska språk. Marie-Hélène Lafon tilldelades 2016 det prestigefulla Prix Goncourt de la nouvelle.

»Vad jag tycker om den här romanen. Så mycket jag vill citera. Hur jag bara vill vistas i den »
Svenska Dagbladet

»en briljant krönika över tidens flykt och vårt ambivalenta förhållande till traditionen. ... Som få andra samtidsförfattare lyckas hon belysa de strukturer som för bara någon generation sedan var självklara men som nu tycks museala, sepiafärgade vykort från en värld vi inte vet hur vi ska förhålla oss till. Gick någonting förlorat eller var tryggheten förkvävande? Allt detta gestaltas på en nedtonad, stilistiskt utsökt prosa. När det är som allra bäst påminns man om Flauberts mästerverk Ett enkelt hjärta »
Dagens Nyheter

»Marie-Hélène Lafons Våra liv är en kort, tät och skarp inre monolog; det är bara jagberättaren Jeanne som får komma till tals. Romanens andra figurer är projektionsytor för hennes fantasier. Och som hon föreställer sig deras liv! Våra liv saknar egentlig handling, men är en möjlighet att umgås med Jeannes tankar en stund. Och så exakt och klart som Marie-Héléne Lafon skriver, är det faktiskt ett litet privilegium.»
Tidningen Vi

»Detta är en tänkvärd och annorlunda roman om vad som varit och kunde ha blivit, skriven på ett vackert språk med många vindlande meningar. Översättningen är mycket fin.»
BTJ-häftet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våra liv
  2. +
  3. Annonsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Annonsen av Marie-Hélène Lafon (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie-Hélène Lafon

Bloggat om Våra liv