Det långsamma livet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Davy Prieur, Håkan Lindquist
Originaltitel
La vie lente
Dimensioner
200 x 120 x 19 mm
Vikt
356 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497781

Det långsamma livet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-11-13
153
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Efter terrorattentaten i Frankrike 2015 befinner sig Mounir, en 40-årig marockan, i en trängd situation. Han har nyligen flyttat in i en tvåa fyra trappor upp i centrala Paris. I en minimal etta ovanför bor Madame Marty, 80-årig, fattig och sjuk. Vänskapen mellan dem, Republikens utstötta, fördjupas fram tills allt en dag urartar. Efter ännu en sömnlös natt med Madame Martys steg ekande i huvudet är Mounirs nerver på helspänn. Han vrålar ut sin desperation inför henne, som skrämd av hans hotelser ringer polisen.

Antoine, polismannen som förhör Mounir, misstänker honom för att ha samröre med jihadister. Men existerar verkligen Antoine? Var går gränsen mellan fantasi och verklighet?

Med Det långsamma livet har Abdellah Taïa skapat en storslagen roman om uppbrott, om ensamhet och drömmar. Romanen var nominerad till såväl Prix Goncourt som Prix Renaudot 2019.

Den marockanske författaren Abdellah Taïa, född 1973 i Rabat, introducerades för den svenska publiken 2012 med den hyllade självbiografiska romanen Ett arabiskt vemod. För sin roman Kungens dag belönades Taïa 2010 med det prestigefulla Prix de Flore. Han debuterade 2013 som filmregissör med en filmatisering av sin roman Frälsningsarmén, även den självbiografisk. Abdellah Taïa är sedan 1999 bosatt i Paris.

»Det hela är både rörande och kraftfullt och därför är romanen otroligt bra.»
Kulturnytt, P1

»Det är en storartad roman om Mounirs olyckliga kärlekshistoria med ett Frankrike som inte förmår ge hela sin befolkning frihet, jämlikhet och broderskap.»
Göteborgs-Posten

»Denna psykologiskt gäckande och drömskt febriga historia om utanförskap och hopplöshet är oerhört skickligt berättad på ett utsökt språk.»
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det långsamma livet
 2. +
 3. Leva i ditt ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leva i ditt ljus av Abdellah Taïa (häftad).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det långsamma livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livet i ett nytt land och homosexualitet
  ninasboktips, 10 december 2022

  Jag fick en Kafka-känsla när jag började läsa boken av denne en av mina favoritförfattare med sin öppenhet av det sexuella, sitt vackra språk och det oerhört smärtsamma i livet. Boken är fylld av utanförskap, ensamhet, hopplöshet, att inte bli sedd, kulturkrockar och homosexualitet. Att leva med ett skal med ett stort tomrum inuti.

  Mounir blickar tillbaks på sitt liv i Marocko, på utsattheten och våldtäkterna, men mest får man följa hans liv i Frankrike där allt faller sönder, kracke... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Abdellah Taïa