Det tredje kriget (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Maria Björkman
Originaltitel
Les os des filles
Dimensioner
200 x 125 x 13 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce
ISBN
9789186497798
Det tredje kriget (häftad)

Det tredje kriget

(6 röster)
Häftad Svenska, 2020-11-13
159
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
»Det tredje kriget är historien om tre kvinnor: Ba, hennes dotter och dotterdotter min mormor, mamma och jag själv. Den börjar på 1960-talet under det andra indokinakriget med bomberna som faller över en vietnamesisk by. Det är en roman om tre generationer kvinnor som har genomgått tre strider: kriget, exilen och sjukdomen. Hur påverkar historiska skeenden personliga relationer? Hur kan det känslomässiga bandet mellan en dotter och hennes mor brista av en bomb, ett flygpaln eller ett sjukhus? Vad är då våra ben som håller oss uppe gjorda av? År 2018 ville jag återvända till berättelsen om detta brustna modersband för att, kanske genom skrivandet reparera saker som inte går att reparera.»

Så beskriver Line Papin sin tredje roman Det tredje kriget, med vilken hon introduceras på svenska. Papin föddes i Hanoi 1995, där hon levde sina tio första år, innan hon flyttade med familjen till Frankrike. Hon debuterade som författare 2016, vid tjugo års ålder.

»Vilken fantastisk roman det här är!»
Vi Läser

»Det tredje kriget är en släkthistoria med ett uttalat ärende, där längtan, saknad, brist och hunger känns in på bara kroppen under läsningen, orden äter sig in och blir kvar.»
Kulturnytt, P1

»Det tredje kriget har en ovanlig sensualitet, en ömsint förmåga att återge det ganska lilla barnets ofiltrerade upplevelse av världens överväldigande mångfald.
Svenska Dagbladet

»En levande och berörande bok som inte stannar vid denna flicka, utan förstås berör alla världens barn som dras genom krig och flykt och försöker vara vuxnare än de vuxna.»
Arbetaren

»... gripande roman om ett barns öde och om hennes väg till försoning.»
BTJ

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det tredje kriget
  2. +
  3. Det långsamma livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det långsamma livet av Abdellah Taïa (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Line Papin