Under floden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Floden (del 1)
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2012-06-29
Upplaga
1
Förlag
MBM Förlag
Dimensioner
178 x 111 x 34 mm
Vikt
340 g
SAB
Hc
ISBN
9789186505165

Under floden

(35 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-06-29
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Under floden följer vi flickan Prim. Hennes vänner hamnar i klorna på människohandlare, hennes mamma, som ensam får försörjningsbördan, hjälper amerikanska agenter som söker kvarlevor från kriget vilket får katastrofala konsekvenser för henne och farfar vapensmugglaren har åter något stort på gång. Deras öden tvinnas samman i en färgstark berättelse som rör sig mot sin upplösning lika obevekligt som den mäktiga Mekongfloden flyter fram. För Prim går vägen från den fattiga hembyn via en »uppfostringsbordell« i Norra Thailand till turistparadiset Phuket. Där väntar äntligen ett slut, eller kanske en ny början.

Bakom turistparadisens fasad finns en grym värld av trafficking och tvångsprostitution. Under floden bygger på verkliga livsöden. Personerna i boken har fått andra namn, men alla platser finns i verkligheten som de är beskrivna i boken. Under floden är första delen i en kommande trilogi. Del två lyfter fram handeln med gatubarnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Under floden
 2. +
 3. Sista färden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sista färden av Staffan Nordstrand (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Under floden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra handling men slarvigt skriven

  Under Floden är första delen av en trilogi som beskriver situationen i Asien, med människohandeln. Förutom prostitutionen tar boken upp andra sociala problem, och man får en bra inblick i hur människorna kämpar mot fattigdomen.
  Boken är slarvigt skriven , vilket är synd då handlingen är jätte intressan, därför får boken en stark 3 istället för 4 i betyg

  Handling & Tema : 4/5
  Karaktärerna: 3/5
  Miljöbeskrivning: 3/5
  Språk och berättarkonst 2/5

 2. Nordstrands trilogi
  Jonny Bjerkman, 7 juni 2019

  Staffan Nordstrands trilogi "Under floden", "Samnang, Tiggarpojken" och "Sista färden" är tre viktiga böcker om dagens Thailand, Laos och Kambodja. Verkligheten bakom turistfasaderna. Nordstrand kan länderna och särskilt Thailand där han jobbade i 8 år. Han tycks drivas av en stor humanism och hans berättelser får ögonen att tåras. Men någon stor litteratur är det inte! Stilen är amatörmässig, dialogerna stela och personbeskrivningarna ytliga. Men jag vill ändå rekommendera böckerna, särskilt för den som har tänkt resa till Thailand.

 3. Dialogerna/ berättelsen

  Berättelsen var helt klart värd att berätta, bra research och viktig information men dialogerna var klart amatörmässiga och tjatiga. Ett rappare tempo och mindre utvikningar hade väsentligt förbättrat boken. Dåligt arbete från lektör eller kanske total brist på rådgivning före utgivning.

 4. Riktigt bra
  Anna, 28 januari 2014

  Jag fullständigt älskade boken.
  Historien var så intressant att jag hade svårt att sluta vända blad.
  Läs den och njut

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Staffan Nordstrand