Sista färden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Floden (del 3/3)
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2014-04-23
Upplaga
1
Förlag
MBM Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
202 g
SAB
Hc
ISBN
9789186505417
Sista färden (pocket)

Sista färden

(15 röster)
Pocket,  Svenska, 2014-04-23
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sista färden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hmongflickan Prim, vars dramatiska familjehistoria är romantrilogins nav, återvänder åratal efter flykten från tvångsprostitutionen tillbaka till Thailand, men nu som en annan kvinna, med nytt namn, för att föra tillbaka sin döda mor till den laotiska bergsbyn Tat Kuang för en begravning enligt hmongfolkets seder. Men med hemlig identitet måste hanteringen ske illegalt. Prim skyr inga medel i sin uppgift som kommer att förändra livet för dem som dras in i smugglingen av den döda modern över gränsfloden Mekong.

I boken får vi möta cynisk exploatering och oförsonlig hämnd men också människor engagerade i arbete för en bättre värld och en ljus och oväntad kärlekshistoria.

Sista färden är den avslutande delen i Staffan Nordstrands gripande och äventyrliga dokumentära romantrilogi om den grymma verkligheten bakom våra asiatiska turistparadis. Böckerna är baserade på verkliga händelser och personer.

Det började i Thailand, när Staffan Nordstrand som chef för större byggprojekt tillbringade många kvällar i byggarbetarnas enkla baracker där han lyssnade till berättelser som gav inblick i levnadsförhållanden från ibland mycket fattiga delar av Asien och vilka livsval som då var tillgängliga. Han ägnade fyra år åt research, med otaliga intervjuer, grävande efter uppgifter och resor, innan den första delen i den dokumentära romantrilogin om exploateringen bakom fasaden till våra asiatiska turistparadis stod klar.

Sista färden är trilogins avslutande del. Första delen, Under floden, och andra delen, Samnang, tiggarpojken, finns inbundna, i pocket och som e-böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista färden
  2. +
  3. Under floden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Under floden av Staffan Nordstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Nordstrand