Nya ordstäv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2014-10-22
Upplaga
1
Förlag
MBM Förlag
Dimensioner
195 x 145 x 15 mm
Vikt
409 g
SAB
H.07
ISBN
9789186505431
Nya ordstäv (inbunden)

Nya ordstäv

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-10-22
157
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Nära ettusen nyskrivna ordstäv finns i denna volym. Men utöver de fyndiga, ekivoka och ibland surrealistiska ordstäven, som tycks sprungna ur det gamla Sverige, finner vi stäv och ordspråksliknande rader som i blixtbelysning berättar om vår samtid. Här huserar fastighetsmäklaren, tv-personligheten, parkeringsvakten och deckarförfattaren, bland många andra. Och mellan raderna tonar en berättelse fram om oss själva.

Einar Askestad har tidigare utkommit med nio böcker, främst noveller och kortprosa där han visat sin virtuositet i det kortare formatet. Men Nya ordstäv är en främmande fågel, även i den svenska bokfloran. Med humor och respektfullt våld gjuter han här liv i en bortglömd genre som nu högeffektivt avslöjar fenomen i vår samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nya ordstäv
 2. +
 3. Allt är inte guld som glimmar : ordspråk genom tid och rum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt är inte guld som glimmar : ordspråk genom ... av Mikael Rosengren (inbunden).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nya ordstäv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Roliga och skarpsinniga guldkorn
  J. Hansson, 21 augusti 2018

  Det finns en del människor som blir ihågkomna för att ha varit skaparen till ett eller ett par ordspråk. Här kommer en modig bok av Einar Askestad som bara består av tankar och roligheter som han skrivit ner i ordspråksform. Det är tydligt, iaf uppfattar jag det så, att hans syfte var inte att dessa skulle ges ut som bokform men icke desto mindre så blev det så tack vare andras övertalning. Och tack vare dem så har vi fått ytterligare ett alster av denna originella tänkare och betraktare. Sjä... Läs hela recensionen

 2. Nya ordstäv
  kanel, 11 februari 2015

  Absolut en bok att återkomma till flera gånger. Många fyndiga ordstäv! Några upprepades. Vissa partier i boken var mindre intressanta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Einar Askestad