Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2014-08-01
Upplaga
1
Förlag
MBM Förlag
Dimensioner
230 x 150 x 30 mm
Vikt
683 g
SAB
Hc
ISBN
9789186505486

Byggfirman

(15 röster)  |   Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-01
211
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Byggfirman är en fängslande nyckelroman om korruption och människohandel i den svenska byggbranschen där vi får följa sex familjer i deras vardag under en vecka i dramatik, med spänning, intriger, kriminalitet, humor, handel med byggarbetare, sex och samlevnad.

»Fy fan vad skönt att äntligen få iväg dem i morgon! Jag har varit orolig länge för att polisen, facket eller någon tidning skulle komma hit och få se hur de bor och jobbar. De har ju inget arbetstillstånd och varenda krona har jag betalat dem svart. Skit luktar de också.«

Adrian och Lena har haft svart arbetskraft från Baltikum inhyst i en husvagn på tomten under det senaste året. Men nu är huset färdigbyggt och Adrian vill två sina händer. Fast problemen är inte så lätta att lämna.

Bokens Beata lyckas lämna prostitutionen och Sverige, men för andra går det illa. Kalle och Mia blir omhändertagna av polisen vid hemkomsten från middagen i berättelsen. Kalle döms till fängelse och Mia skiljer sig från honom. Iwona och Fredrik blir påkomna av Skattemyndigheten vid en senare utredning och tvingas lämna ifrån sig allt efter en sköntaxering. Pelle och Eva flyttar till Danmark efter husbranden som deras grannar misstänker är anlagd. Zen fortsätter att driva byggbolag, fortfarande med svart arbetskraft. Adrian och Lena skiljer sig två år efter att huset står klart.

Byggfirman bygger på autentiska livsöden. Alla brott, transaktioner, dödsfall, platser och händelser har sin motsvarighet i verkligheten, vilket inkluderar miljonrullningen vid byggnationerna i Stockholm kring Globen, Södra stationsområdet, Berns, Vasaterminalen och Södersjukhuset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Byggfirman
 2. +
 3. Modersmjölken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modersmjölken av Nora Ikstena (inbunden).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Byggfirman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänningsroman baserad på verkliga händelser
  ninasboktips, 3 juli 2022

  Så himla bra skriven, en riktigt bra bok, och trots alla människor och för mig som har svårt att memorera namn och var alla hör hemma så blev det konstigt nog inte jobbigt. Intrigen överskuggade den delen och jag uppskattade boken till nästan hundra procent.

  Här får läsaren en stor dos av osympatiska människor av alla de slag, egoism och den svarta byggbranschen med till största delen polsk arbetskraft inklusive prostitution. Många är outbildade och kriminella och med fuskarbeten och... Läs hela recensionen

 2. Spännande roman.
  christina jacobsson, 7 november 2014

  Oerhört skickligt skriven av Nordstrand. Mycket spännande då den behandlar delar av Sveriges huvudstad vi aldrig någonsin hört om tidigare. Utan att säga för mycket kan man säga att delar av det "trasiga öst-europa" har kommit hit och det blir en stor soppa.
  Jag personligen föredrar när boken är skriven ur flera olika perspektiv/synvinklar.
  Kan starkt rekommendera till de som gillar snabba, roliga och spännande svenska romaner.

 3. Mycket bra och spännande roman.
  johan nilsson, 6 november 2014

  Boken skildrar oerhört många olika spännande världrar. För mig som Stockholms-bo var det särskilt intressant då den behandlar så många olika aspekter av en så stor och vacker stad.

 4. Bra bok.
  nicklas albrektsson, 5 november 2014

  Spännande läsning som påminner lite om Snabba Cash på många sätt fast ur ett annat perspektiv. Bra skriven och skulle starkt rekommendera den till de flesta som gillar spännande romaner ur olika perspektiv.
  Kan dock tillägga att jag föredrar Nordstrands tidigare böcker mer.

 5. Dålig bok!
  Bengt Lennhammar, 17 september 2014

  Jag hade en förhoppning att detta var en bok som behandlade världen i Bygg. Detta var inte det som jag läste om utan en massa människor som var otroligt naiva. Mängder av människoöden som jag inte var intresserad av.
  Mycket dålig bok som inte är värld att läsa.

 6. Läsvärd!
  Fredrik Andersson, 15 september 2014

  Bra bok som jag slukade under en lunginflammation. Den var väldigt spännande! Har inte läst de andra böckerna som Staffan har skrivit men nu ska jag ta att göra det. Rekommenderar!

 7. Byggfirman skildrar
  Joe_Bokmalen, 15 september 2014

  den smutsiga byggbranschen på ett väldigt avskalat och verkligt sätt. Man märker att Staffan Nordstrand har en stor erfarenhet av Byggbranschen.
  Min pappa och farbror har jobbat med bygg i massa år så jag har känt till hur smutsigt det faktiskt är i denna bransch. Dock känns det som att många svenskar inte har någon aning om vad som faktiskt pågår i vårt avlånga land. Därför tycker jag att alla borde läsa denna bok då detta är ett ämne som väldigt sällan lyfts upp på ytan.

  Läs den!

 8. En bok helt i min smak
  Erik Martensson, 11 september 2014

  Denna bok hade mig inslukad i två veckor. Det var spännande att följa familjernas livsöden och jag kan verkligen känna igen mig i mycket som står skrivet, jag ser bara på mina grannar och vänner som bygger om och hur det har påverkat dem.

 9. Precis läst ut Byggfirman av Staffan Nordstrand
  David_Stockholm, 8 september 2014

  Läst Staffan tidigare böcker därför blev jag extra sugen när jag såg på TV att denna precis kommit ut.
  Väldigt spännande och som uppvuxen i Stockholm känns det extra spännande då många miljöer känns igen. Hemskt dock att detta förekommer i Stockholm, Sverige vilket jag inte hade någon aning om innan.

  En story som det verkligen känns som att det kommer kunna göras film på.

  Jag sträckläste den på kvällarna i en veckas tid då det var extremt svårt att lägga undan den.

  Rekommenderas starkt!

 10. Tack för bra läsning!
  David , 8 september 2014

  Hejsan, jag ville bara tacka för en bra läsning, mycket spännande bok som jag kände var "nyttig" att ha läst. Jag har nu läst alla Staffans böcker och denna är inget undantag, lika bra som de tidigare böckerna!

 11. Ett stort problem.
  Klara, 5 september 2014

  Vi har ett stort problem här i Sverige med denna form av människohandel som vi bedriver. Det är hemskt hur vissa har det, oftast så straffar det sig i slutändan men många kommer undan.

  Jag tycker detta är en mycket bra bok som beskriver hur en viss del av Sverige ser ut idag, det finns mycket att jobba på här för alla vi som bor här.

  Kan verkligen rekommendera er att läsa denna bok, den sätter spår och får en att tänka till en extra gång.

  Tack så mycket för en bra bok!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Staffan Nordstrand