Framtidens fysiska butik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2018-10-01
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Medarbetare
Johansson, Ulf (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
357 g
ISBN
9789186508555
Framtidens fysiska butik (häftad)

Framtidens fysiska butik

Häftad Svenska, 2018-10-01
229
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Handeln befinner sig i en tid av förändring. I decennier har handeln arbetat på samma sätt, men detta etablerade och accepterade arbetssätt konfronteras nu med den tekniska utvecklingen, nya värderingar och ett förändrat samhälle. Särskilt stark påverkan har dessa förändringar på det som länge varit navet i handeln, nämligen den fysiska butiken. Den fysiska butikens framtid är något som diskuterats mycket de senaste åren - på konferenser, på debattsidor, i fackpress etc. Denna bok är en del i den diskussionen och bidrar med nya insikter.

Vi kunder tar oss till de platser som handelsföretagen satt upp och tar del av deras erbjudanden, vi upplever de miljöer som designats för att påverka oss och tar sedan de varor vi önskar köpa med oss hem. Detta har länge varit det accepterade sättet att bedriva handel. Den fysiska butikens utformning och existens utmanas nu från en rad olika håll och denna handel är inte längre lika självklar.

Bokens 16 kapitel bygger på föredrag och teman från tre workshoppar kring den framtida fysiska butiken som Centrum för handelsforskning och Handelsrådet arrangerade under 2017. Totalt samlade dessa workshoppar cirka 150
deltagare från handeln i bred bemärkelse (handelsföretag, konsultföretag, stad och kommun, forskare etc). 17 forskare och praktiker delar i den här boken med sig av sin forskning och sin syn på den framtida fysiska butiken.

Boken är organiserad efter tre perspektiv som upplevs ha stor betydelse för den framtida fysiska butikens utformning: digitalisering, upplevelseskapande och hållbarhet. Hur ska butiken se ut? Hur ska den drivas? Var ska den ligga och hur stor ska den vara? Vad ska personalen göra? Vilken roll har tekniken? Frågorna är många och högst aktuella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Framtidens fysiska butik
  2. +
  3. Butiksboken : om detaljhandeln på internet och i fysisk butik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Butiksboken : om detaljhandeln på internet och ... av Helena Schmidt, Magnus Ohlsson (häftad).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Johansson

  • Personalekonomi idag

    Ulf Johansson, Anders Johrén

    I den här helt omarbetade upplagan finns pedagogiska modeller och konkreta exempel för hur man gör beräkningar på företagets viktigaste resurs - medarbetarna. Läs mer Vad kostar egentligen en befattning, hög personalomsättning, friskvård, utbildni...