Dödens pendel (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Axberg och Jensen (del 1)
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2010-11-23
Upplaga
2
Förlag
Adelphi Audio
Originaltitel
Dödens pendel
Dimensioner
140 x 137 x 23 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789186519421

Dödens pendel

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
CD-bok,  Svenska, 2010-11-23
271
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som misstänker att döden inte kommit naturligt. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit i hennes sovrum på natten. Kriminalkommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg. Samtidigt får axbergs vän Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung och frisk person plötsligt skulle drabbas av hjärtfel verkar märkligt, och Jensen kan inte få händelsen ur tankarna. När en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. Förutom ett inväxlingskvitto från Sundsvalls kasino är det en speciell detalj som fångar polisens uppmärksamhet: flickans klocka saknas. Går en seriemördare lös i staden? Detta är Jonas Moströms debutroman från 2004. Dan har överösts med beröm. Dagens Nyheter konstaterade en övertygande debut som lovar gott för framtiden . Det är en rapp och spännande thriller som är svår att lägga ifrån sig. Torsten Wahlund har under en längre tid betraktats som en av Sveriges absolut bästa ljudboksuppläsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dödens pendel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Av en slump upptäcks att det denna sommar verkar vara...
  Bokälskaren, 6 augusti 2013

  Av en slump upptäcks att det denna sommar verkar vara fler än vanligt som dör av "plötslig hjärtdöd", en slaskdiagnos som används om ingen annan dödsorsak hittas. Det är ju dock inte så förvånande att Gerd Ekström, som är 90+ plötsligt dör i sömnen, även om sonen är övertygad om att någon varit inne hos henne på natten, någon som tagit hennes väckarklocka. När unga och friska människor (någon har inte ens fyllt 20) plötsligt börjar drabbas av samma plötsliga hjärtdöd upplever både polis och l... Läs hela recensionen

 2. Intressant persongalleri
  Pia, 9 februari 2011

  Jonas Moström har lyckats skriva en spännande deckare med intressant persongalleri och intrig.

  Det hade inte gjort något om tempot i boken hade varit lite högre men det är inget som stör speciellt mycket. Jag har lite svårt at begripa motivet till morden men även detta är inget som stör jättemycket.

  Något som jag är riktigt imponerad av är dialogerna. Dom är otvugna och rappa vilket jag ofta saknar i deckare och än mer i debut-deckare. Bra jobbat Moström.

  Karaktärer... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jonas Moström