Politiska annonser : partiernas valreklam i dagspressen genom 100 år (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sylwan
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2014-01-09
Förlag
Nordicom
Dimensioner
245 x 165 x 15 mm
Vikt
400 g
SAB
Qbme,659.14
ISBN
9789186523787
Politiska annonser : partiernas valreklam i dagspressen genom 100 år (häftad)

Politiska annonser : partiernas valreklam i dagspressen genom 100 år

Häftad Svenska, 2014-01-09
319
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Författarna anlägger flera vetenskapliga perspektiv på sitt ämne. Ett sådant utgörs av den statsvetenskapliga forskningen om svenska valrörelser, ett annat gäller företagsekonomisk forskning om företags reklambeslut och om konkurrensen på tidningsmarknaden, ett tredje är opinionsforskning om allmänhetens inställning till valpropaganda. Som presshistorisk grund för studien ligger band III-IV av översiktsverket Den svenska pressens historia. Sammantaget leder detta till en välkommen genomgång av den politiska annonseringens framväxt, omfattning och inriktning insatt i sitt samhälleliga och vetenskapliga sammanhang.

En rad välkända begrepp används vid innehållsanalyserna av valannonserna och det genererar nya insikter om partipress, stödannonsering, gratisannonser, annonsvägran och försvagad partipresskoppling. Genom att ordna materialet i naturliga experiment blir slutsatserna av analyserna övertygande.

Med sin metod kan författarna klargöra marknadsförhållandenas inflytande på valannonseringen tydligare än tidigare. Med avstamp i äldre konkurrensteorier, såsom upplagespiralen och täckningsgradsteorin, lanserar Bengt Johansson och Tomas Odén i boken en ny, som de kallar neutralitetsspiralen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politiska annonser : partiernas valreklam i dagspressen genom 100 år
  2. +
  3. Den magiska spegeln : kvinnan och varan i pressens annonser 1870 - 1914

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den magiska spegeln : kvinnan och varan i press... av Leif Runefelt (inbunden).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Politiska annonser : partiernas valreklam...