Medie- och informationskunnighet i Norden : en nyckel till demokrati och yttrandefrihet : rapport från Nordiskt expertmöte i Stockholm den 2 oktober 2013 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Norska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2014-06-11
Upplaga
1
Förlag
Nordicom
Dimensioner
280 x 200 x 15 mm
Vikt
607 g
SAB
Abfba,Epaba
ISBN
9789186523886
Medie- och informationskunnighet i Norden : en nyckel till demokrati och yttrandefrihet : rapport från Nordiskt expertmöte i Stockholm den 2 oktober 2013 (häftad)

Medie- och informationskunnighet i Norden : en nyckel till demokrati och yttrandefrihet : rapport från Nordiskt expertmöte i Stockholm den 2 oktober 2013

Häftad Norska, 2014-06-11
226
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är viktigt att morgondagens medborgare ges möjlighet att utveckla en medie- och informationskunnighet som omfattar kunskap om, förmåga att använda, skapa och kritiskt reflektera kring massmedier, sociala medier, sin egen och skolans medieanvändning. För att nå dit krävs det att man under lång tid (sin skoltid) har getts förutsättningar och möjligheter att kunna utveckla en holistisk förståelse kring medier och information. Denna bör omfatta kognitiva, emotionella, etiska och estetiska förmågor till urval, användning, skapande och bedömning.
Det gör att det behövs nya modeller och former för samverkan på olika nivåer mellan intressenter från skola, näringsliv, forskning, organisationer, föreningar, public service etc. I detta har lärarna och därmed lärarutbildningarna en särskild roll att fylla. Förhoppningsvis kan MIK-begreppet och Unesco-dokumentet bidra till att dörren öppnas för ett mer holistiskt mediekunnande där nordiska erfarenheter av samarbete kring långsiktigt bildningsarbete kan bidra med svaren på hur detta ska gå till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medie- och informationskunnighet i Norden : en nyckel till demokrati och yttrandefrihet : rapport från Nordiskt expertmöte i Stockholm den 2 oktober 2013
  2. +
  3. Den lange vegen: UN soldiers in the Balkan war

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lange vegen: UN soldiers in the Balkan war av Oyvind Wesley Hansen, Asgeir Seljen, Tore Austheim (häftad).

Köp båda 2 för 1165 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Medie- och informationskunnighet i Norden...