Roskilde (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2010-05-07
Upplaga
1
Förlag
Lindqvist Publishing
Översättare
Rasmus Erlandsson
Originaltitel
Roskilde
Illustratör/Fotograf
Linnea Andersson
Dimensioner
205 x 135 x 11 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789186527013

Roskilde

Häftad, Svenska, 2010-05-07

Slutsåld

Medan skivan verkar vara på utdöende lever och frodas musikfestivalerna mer än någonsin. I Linn Strømsborgs roman Roskilde åker huvudpersonen tillsammans med sitt kompisgäng varje sommar buss från Oslo för att gå på den legendariska Roskildefestivalen. Det är en tradtion och det är ett måste.

På plats lyssnar de på musik, blir kära, dricker öl, äventyrar, förbudsbadar, går på konserter, missar konserter, hänger på campingen, träffar folk, mister människor, och äter kilovis med gelébjörnar inne i tälten på regniga dagar och ligger i gräset med kokheta ölburkar i handen på de soliga.

Strømsborgs språk är lika poppigt och melodiskt som musiken på festivalscenerna. Åren flyter samman, men festivalen består. Med driv och tempo fångar och genomborrar hon lekfullt det liv som alla drömmer om.

Roskilde är en popsång på prosa, mellan två vackra pärmar. En låt om kärlek till musik och människor, men framför allt till Roskildefestivalen.

I samband med utgivningen av romanen Roskilde kommer även Linn Strømsborgs novell "Øyafestivalen" ges ut som bok nummer ett i Lindqvist Publishings serie Boksinglar.

NORSKA PRESSRÖSTER:

Egentligen skulle det här kunna framstå som en bok för speciellt intresserade, och det skulle också ha blivit ganska tråkigt om romanen uteslutande hade kretsat kring öldrickande, toalettköer, sopor, smuts och konserter. Men det finns andra faktorer här som lyfter romanen upp över genomsnittet: Språket, en bärande kärlekshistoria och intressanta underliggande perspektiv på subkulturen. Men det som kanske mest bidrar till att göra romanen lättläst och underhållande, är ett friskt, lätt och närmast bloggaktigt språk, med kraft nog för att uttrycka både livs- och festivalglädjen, och ungdomens vemod och sentimentalitet. Sådant blir det feelgood-romaner av.
Stavanger Aftenblad

Roskilde är autentisk, frisk och energisk. Och som de flesta romaner handlar den kanske möjligen om kärlek, egentligen.
Dagbladet

Med fem års erfarenhet av festivalen borde författaren ha ett bra underlag för att skriva en sådan bok, späckad med vad som framstår som självupplevda episoder. Att det är nog för att kunna göra litterär debut, är inte lika självklart, men Strømsborg klarar sig ur detta med äran i behåll och med ett fast grepp om läsaren. För mig kommer det här stå sig som en av bokhöstens stora positiva överraskningar
Universitas
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Roskilde