Världens väldighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2011-03-04
Förlag
Lindqvist Publishing
Översättare
Johan Günther
Originaltitel
Let The Great World Spin
Medarbetare
Andersson, Linnea (form)
Dimensioner
220 x 140 x 35 mm
Vikt
680 g
SAB
Hce
ISBN
9789186527044
Världens väldighet (inbunden)

Världens väldighet

Inbunden Svenska, 2011-03-04

Slutsåld

Vald till en av årets bästa böcker i Expressen 2010 och årets bok på Amazon.com 2009. Kritikerrosad och prisad över hela världen. Nu kommer äntligen Colum McCanns älskade och gripande bästsäljarroman Världens väldighet på svenska. En bok om en hel stad, ett helt folks balansgång på hög höjd. På liv och död, mellan smuts och rikedom, kärlek och rädsla. En handfull nakna människoporträtt som pulserar av liv, värme och hopp.

Augustimorgon 1974. En halv kilometer upp i luften balanserar en ung man på en lina uppspänd mellan World Trade Center-tornen. På gatorna nedanför samlas fler och fler människor för att förbluffade se hur mannen inte bara går utan också springer och hoppar. Medan lindansaren utför sina dödsföraktande konster i ett slags stormens öga, fortsätter staden att virvla och rasa runt omkring honom.

Undan för undan stöter människors liv in i varandra: krockar, slits i sär och vävs samman, till nya relationer och nya riktningar. I Bronx lever den radikale munken Corrigan bland prostituerade, hallickar och utslagna, fylld av lika mycket tro till människan som till sin Gud. Tillie ser sin dotter bli till en tragisk avbild av henne själv. Ciaran reser från Irland i jakt på sina drömmars Amerika, men hittar något annat istället. I en våning på Park Avenue samlas kvinnor från samhällets alla skikt, förenade i sorg och saknad. Domare försöker hålla tillbaka stadens syndaflod av brottsmål, hackers står på gränsen till något riktigt stort, och ett dekadent konstnärspar ger sig ut på en bilfärd som för alltid kommer förändra deras liv.

Romanen Världens väldighet är en lika brutal som kärleksfull berättelse om en stad där smärtan och smutsen aldrig är långt bort, men som ändå pulserar av liv, värme och hopp.

Philippe Petit gick verkligen på lina mellan World Trade Center-tornen 1974, och utifrån denna händelse har Colum McCann spunnit sin historia. Världens väldighet är lika mycket en skildring av en stad, en tid och ett folk, som av ett häpnadsväckande lindansnummer.

Colum McCann har med sin bästsäljande åttonde bok Världens väldighet blivit prisad och kritikerrosad över hela världen för sin välgjorda komposition, sitt stilmedvetna och levande språk och inte minst för de gripande och träffsäkra människoporträtten. En filmatisering av boken är planerad att ha premiär under 2012.

I samband med utgivningen av romanen Världens väldighet ger förlaget Lindqvist Publishing även ut Colum McCanns boksingel Så sjunger jag för dig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Världens väldighet