Orons bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2007-03-01
Förlag
Pontes
Översättare
Lars Axelsson, Margareta Marin
Dimensioner
220 x 140 x 35 mm
Vikt
620 g
SAB
Hce
ISBN
9789186536763
Orons bok (inbunden)

Orons bok

(13 röster)
Inbunden,  Svenska, 2007-03-01
259

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När den portugisiske poeten Fernando Pessoa dog 1935, endast 47 år gammal var största delen av hans litterära produktion okänd eller bortglömd. Hans ställning som en av 1900-talets främsta diktare vilar i huvudsak på den utgivning som har ägt rum efter hans bortgång och som ännu inte är avslutad. Till de märkligaste upptäckterna hör Orons bok, i original utgiven så sent som 1982. Internationellt har denna bok väckt sensation.

Fernando Pessoa var en diktare som starkt upplevde människans gåtfulla sammansatthet, de myller av möjligheter som ryms inom jaget I sin poesi talar han genom flera sådana alternativa personligheter - heteronymer kallade han dem. I dagboken låter han en halvheteronym för ordet. Bokhållarbiträdet Boernardo Sores yttre tillvaro är händelsefattig och alltigenom glanslös. Så mycket öppnare, hänsynslösare och djupare är de reflexioner som Pessoa i "Orons bok" har anförtrott sitt halvt skugglika språkrör.

Ur Bengt Holmquists inledning:

Orons bok är ytterst innehållsrik, en outtröttlig genomgång av ett splittrat medvetande. I den moderna litteraturens vimmel har den inte många fullt värdiga motstycken.

"En dag kommer man kanske att förstå att jag såsom igen annan uppfyllde min medfödda plikt att vara tolk för en del av vårt århundrade." Ur denna sista fras talar en suverän självkänsla: ibland visste den sönderslitne och ångestridne mycket väl vad hans "futila" bemödande var värda. Den insikten håller mot århundradets slut på att bli allmän egendom, i Sverige och i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Orons bok
  2. +
  3. Mitt hjärta är lite större än hela universum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt hjärta är lite större än hela universum av Fernando Pessoa (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fernando Pessoa